HEERHUGOWAARD - De 26-jarige Juriaan Singels uit Heerhugowaard heeft een grote hobby: zingen. Met dit talent wil de autistische zanger ook een steentje bijdragen aan het goede doel en organiseert hij samen met Showhero de speciale 'Jur's Chrismas Carpool Karaoke'.

Dit doet hij allemaal voor de actie van Serious Request in Apeldoorn. De radio dj's van 3FM proberen daar zoveel mogelijk geld op te halen om kinderen en ouders in conflictlanden te laten herenigen. Juriaan vindt het erg belangrijk om hieraan mee te doen. "Ieder kind verdient een huis", zijn de bemoedigende woorden van de zanger.

Carpool Karaoke

Het plan is dat Juriaan aanstaande zaterdag, samen met begeleider Lucas Bugter van Stichting Showhero, vanuit Heiloo richting het Glazen Huis in Apeldoorn rijdt. Onderweg kunnen mensen lekkere meezingers aanvragen. Het is ook mogelijk om bij Juriaan in te stappen en een stukje mee te rijden (en te zingen) in ruil voor een donatie aan het goede doel. Een zogenoemde 'Carpool Karaoke'. Alles wordt live uitgezonden op de Facebook-en Instagrampagina van Showhero.

Lees ook: Autistische Juriaan steelt harten van jury en publiek Holland's Got Talent

Vanaf vandaag kunnen mensen op de site van Showhero geld doneren. Op dit moment staat de teller op 25 euro, maar volgens Lucas Bugter kan daar nog veel meer bij. "Het doel van Juriaan is om 900 euro op te halen. Dan zou hij het een geslaagde actie vinden. Wij hopen dus dat mensen gul gaan geven", aldus begeleider Lucas.

Afgelopen zaterdag maakten Juriaan en Lucas al een testritje om te kijken of alles goed werkte. Bekijk de beelden hieronder om alvast in de stemming te komen.