DE RIJP - Helemaal van deze tijd en ook nog eens vers en supergezond. Koken met biologische en op een natuurlijke wijze gemaakte producten die rechtstreeks van boeren en ambachtelijk werkende makers uit de buurt komen. Het kan binnenkort in Restaurant Bij Ernst in De Rijp, gastheer van Buurderij De Rijp. Ernst en Buurderij De Rijp zijn hiervoor een samenwerking aangegaan met Kidskookles.nl uit Heerhugowaard.

Kidskookles.nl is opgericht door voedingsdeskundige en auteur Bea Pols. Zij geeft sinds 2011 kooklessen aan kinderen in Heerhugowaard en Alkmaar. In dat jaar werd zij gevraagd om gezonde kooklessen samen te stellen en te geven aan kinderen op een basisschool in Alkmaar. Het programma werd uitgebeid naar een buitenschoolse opvang en haar eigen praktijk in Heerhugowaard. Nu geeft Bea Pols op meerdere locaties kooklessen aan kinderen vanaf vijf jaar. ‘Ik wil kids op een speelse wijze laten zien en proeven dat gezond vooral ook heel lekker kan zijn. Ik hoop iets van mijn passie voor koken door te kunnen geven.’

Recent kwam Bea Pols in contact met Boeren & Buren. Dat is een nieuw Nederlands concept waarbij consumenten rechtstreeks kunnen kopen bij boeren en ambachtelijk werkende makers van etenswaren en dranken uit de buurt. Dat gebeurt online via www.boerenenburen.nl. Wekelijks halen de klanten hun bestellingen op in een zogeheten buurderij. In De Rijp is dat Restaurant Bij Ernst. Daar ontmoeten ze elke zaterdagochtend de makers. Hoewel het concept het niet per se voorschrijft, heeft Buurderij De Rijp gekozen voor uitsluitend biologische of op een natuurlijke wijze gemaakte producten.

Boeren & Buren is in 2011 begonnen in Frankrijk en is met buurderijen in alle landen om ons heen ondertussen een van de meest wijdverspreide initiatieven in Europa. Buurderij De Rijp opende in december 2016 samen met een vestiging in Amsterdam als eerste buurderij van Nederland.

Kidskookles doet mee met de actie van Ferrero Kinder chocolate. Hierbij kunnen kinderen gratis een kookles bij Kidskookles volgen. Kies voor de optie creatief om bij de kooklessen uit te komen. Meer hierover kun je vinden op de actiepagina van Kinderchocolate. Het e-voucher kun je tot 30-11-2017 bij Kidskookles verzilveren.

www.kidskookles.nl