HEERHUGOWAARD - De afgelopen weken klonk er volop muziek op de Heerhugowaardse basisscholen De Hasselbraam en De Zeppelin. Onder leiding van muziekdocente Jeannette Welp speelden de leerlingen op gekleurde boomwhackers en gaven zo het startseizoen voor een driejarig muziekproject in samenwerking met Cool kunst en cultuur.

De twee Heerhugowaardse basisscholen hebben onlangs een subsidie voor beter muziekonderwijs toegezegd gekregen door het Fonds voor Cultuurparticipatie. Hiermee kunnen ze het muziekonderwijs op hun school een grote impuls geven. Tijdens de kick-off van het muziekproject gaven alle leerlingen, van de kleuters tot en met groep 8, een feestelijk schoolpleinconcert op boomwhackers – gekleurde muzikale buizen. Op het gezamenlijke schoolplein maakten in totaal 650 leerlingen muziek. “Het grootste boomwhackerspektakel in Heerhugowaard tot nu toe!”, aldus Jeannette Welp.

Door de toewijzing van de subsidie krijgt muziekonderwijs weer een vaste plek op het rooster van de kinderen. Onder leiding van vakdocenten van Cool worden de leerkrachten van De Hasselbraam en De Zeppelin de komende jaren ondersteund bij het geven van muzieklessen.

Het schoolpleinconcert is deels gefinancierd door Rotary Club Heerhugowaard-Langedijk en Rotary Club Koggenland. Door middel van de Rotary Music Night, een groots muzikaal evenement vorig jaar in Cool, zamelden zij geld in voor het project Kinderen en Muziek, dat meer muziekonderwijs op de basisscholen mogelijk maakt.

Cool voor jouw school?

Werk je op of voor een school of kinderopvang en ben je benieuwd wat Cool voor jullie zou kunnen betekenen? Neem contact op met de afdeling Cool voor School via coolvoorschool@coolkunstencultuur.nl.

Onderschrift foto: Op woensdag 18 oktober gaven de leerlingen van basisschool De Hasselbraam en De Zeppelin een kleurrijk schoolpleinconcert als officiële aftrap van het driejarige muziekproject.

Naamsvermelding fotograaf: Angela de Reuver