OUDKARSPEL - Zijne Majesteit Koning Willem Alexander bracht op dinsdagmorgen 6 juni een bezoek aan ‘Het Behouden Huis’ in Oudkarspel.

Willem Alexander werd vanochtend in Oudkarspel enthousiast ontvangen door de inwoners van Langedijk. Bij aankomst van de koning werd er gelijk een bosbloemen in de handen van de koning overhandigd. Vervolgens ging Willem Alexander samen met de burgemeester een rondleiding door het opgeknapte pand.

Dit buurthuis is gerealiseerd door de stichting ‘Hart van Oudkarspel’. Deze stichting doet voor de derde keer mee met de Oranje Fonds Collecte die in de week van 6 tot en met 11 juni plaatsvindt.

‘Het Behouden Huis’ is een voormalig schoolgebouw uit 1883. Het gebouw is met behulp van de stichting ‘Hart van Oudkarspel’, waarin buurtbewoners zich hebben verenigd, behouden gebleven als cultureel erfgoed. Met steun uit de gemeenschap is het gebouw opgeknapt en ingericht als onderkomen voor verenigingen uit de buurt. Er worden door vrijwilligers ook allerlei activiteiten georganiseerd voor buurtbewoners, zoals het huisdiner, yoga, schilderen en kinderdisco.
De stichting ‘Hart van Oudkarspel’ doet al sinds het begin in 2015 mee aan de Oranje Fonds Collecte en heeft een bovengemiddelde opbrengst.