EGMOND - In het weekend van 21 en 22 januari 2017 organiseert Le Champion de 14e Egmond Wandel Marathon tegen reuma. Inmiddels schreven ruim 10.000 wandelaars zich in voor het evenement dat plaatsvindt in één van de mooiste duingebieden van Nederland. Inschrijven voor zowel de Noordroute, richting Bergen aan Zee, als de Zuidroute, richting Castricum aan Zee, is mogelijk t/m maandag 9 januari via www.egmondwandelmarathon.nl.

Verschillende routes

Tijdens de Egmond Wandel Marathon tegen reuma wordt er gewandeld door het Noordhollands Duinreservaat. Er kan gekozen worden uit trajecten over 10,5 en 21,1 km, die wandelaars ook over het Noordzeestrand voeren. Deelnemers zijn vrij om te kiezen voor één of twee dagen. Kies je voor twee dagen dan kan je de halve of hele Wandel Marathon voltooien.

Het parcours van beide afstanden leidt je langs het Noordzeestrand en door het Noordhollands Duinreservaat, enerzijds een schitterend natuurgebied en anderzijds een pittige uitdaging om je conditie te beproeven en weerstand te bieden aan het rulle zand, de wisselende weersomstandigheden en het glooiende terrein.

Steun het Reumafonds met deelname Egmond Wandel Marathon tegen reuma

Het Reumafonds is sinds de eerste editie betrokken bij het evenement en sinds 2016 titelpartner van de Egmond Wandel Marathon. Het Reumafonds strijdt al ruim 90 jaar voor een beter leven met reuma vandaag en een leven zonder reuma morgen. Alle wandelaars steunen met hun deelname de strijd tegen reuma. Bij de inschrijving kunnen deelnemers ook nog een vrijwillige bijdrage doen aan het Reumafonds of een sponsorloopactie aanmaken.

Elke bijdrage van de deelnemers is weer een stapje vooruit. Het Reumafonds financiert hiermee onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek, geeft voorlichting en komt op voor mensen met reuma.

De inschrijving voor de Egmond Wandel Marathon tegen reuma sluit op maandag 9 januari om middernacht. Na-inschrijving is niet mogelijk. Kijk voor meer informatie op www.egmondwandelmarathon.nl