De oplossing voor ouders en leerlingen in het speciaal onderwijs

TSH -Taxi Service Heerhugowaard, bekend in Noord-Holland als schiphol taxi, heeft naar aanleiding van de gemeentelijke bezuinigingen op het leerlingenvervoer in Heerhugowaard de handdoek opgepakt en schiet ouders en kinderen in het speciale onderwijs te hulp door het aanbieden van vervoer op maat. Kind, ouders en portemonnee staan centraal in dit concept. Uitgangspunt is het verzorgen van kwalitatief goed en goedkoop leerlingenvervoer in de gemeente Heerhugowaard. Door goed naar de wensen van de ouders te luisteren heeft TSH een eigen manier ontwikkelt om het vervoer naar en van de verschillende scholen veilig, zeker en met regelmaat te verzorgen tegen betaalbare en transparante tarieven.

In de beleidsregels leerlingenvervoer Heerhugowaard, Nr.BW14-0350 staat o.a. dat ouders nog meer dan voorheen zelf verantwoordelijkheid moeten nemen voor het regelen van schoolvervoer voor hun kind(eren). Waar voorheen de gemeente het vervoer geheel verzorgde moeten de ouders nu zelf vervoer gaan regelen. Voor vele ouders is dit een groot probleem, beide ouders werken of hebben geen vervoer waardoor zelf brengen en halen geen optie is. Voor vele kinderen is georganiseerd vervoer echter onontbeerlijk om gebruik te kunnen maken van speciaal onderwijs.

TSH onderkent dit probleem en wil graag een steentje bijdragen door het aanbieden van maatwerk contracten welke voor elke portemonnee betaalbaar zijn.

Vanaf 17 augustus 2015 rijdt TSH al dagelijks op schooldagen van Heerhugowaard naar verschillende scholen in Alkmaar. TSH rijdt altijd met vaste gecertificeerde chauffeurs en via vast omschreven en vastgelegde routes.