HEERHUGOWAARD - Op woensdag 4 oktober is het Nationale Kinderzwerfboekdag. In heel Nederland worden op deze dag kinderboeken uit zwerven gestuurd. Ook KinderzwerfboekStation De Vlindertuin doet mee! Wij roepen kinderen op om op 4 oktober gelezen kinderboeken bij ons te brengen.

Breng of haal een zwerfboek!

De Kinderboekenweek start op 4 oktober. Kinderzwerfboek, een initiatief van Nationaal Fonds Kinderhulp, vindt dat er boeken moeten zijn voor álle kinderen. Lezen is namelijk cruciaal voor de ontwikkeling van ieder kind. Daarom roept KinderzwerfboekStation De Vlindertuin kinderen op om ruimte te maken in hun boekenkast en gelezen boeken uit zwerven te sturen. Zo gaan steeds meer boeken zwerven en kan ieder kind in Nederland een leuk kinderboek lezen.

Wat is een KinderzwerfboekStation?

Op de Cornelia van Arkeldijk 24 in Heerhugowaard is een KinderzwerfboekStation geopend, een plek waar zwerfboeken zich thuis voelen. Kinderen halen hier een boek om thuis te lezen en laten het weer ergens achter voor een ander kind. Een zwerfboek kan je tegenkomen in wachtkamers, treinen, scholen, kinderboerderijen en natuurlijk een KinderzwerfboekStation. Hier vind je ook de speciale zwerfstickers.

Voor meer informatie en de adressen van KinderzwerfboekStations: www.kinderzwerfboek.nl