Heerhugowaard - In de Stad van de Zon wordt een moestuinproject opgestart. Heerhugowaarders met groene vingers en zin in zelfgekweekte groenten en fruit kunnen een moestuin beginnen in de groenstrook achter gebouw de Mediaan aan Brandpunt 1.
Bij gebouw de Mediaan stelt de gemeente van Heerhugowaard een stuk land beschikbaar om moestuinen of een pluktuin te beginnen. Dit ligt naast de Belevingstuin van Activiteitencentrum Stad van de Zon en achter KDV De Komeet.

Elders is al een soortgelijk project, genaamd de Middenmoes ( zie www. Middenmoes.nl ). Daar is zelfs al een wachtlijst met geïnteresseerden.

Het moestuinproject kan doorgaan als er voldoende aanmeldingen zijn. Er kunnen minimaal acht en maximaal veertien moestuinen gerealiseerd worden. Er wordt ook een vrijwilliger gezocht die het moestuinproject wil coördineren.

Aanmelden kan via het wijkpanel op moestuin@wijkpanelstadvandezon.nl   of Anita.Swinkels@esdege-regersdaal.nl  . Graag aanmelden voor 24 november. Bij voldoende inschrijvingen komt er een informatiebijeenkomst.