REGIO NOORD HOLLAND - Als jonge mbo-student heeft hij uitstekende beroepsvaardigheden in zeer moeilijk werk, de psychiatrie. Hij doet zijn werk uitmuntend en is inspirerend voor zijn collega’s en medestudenten. Met deze lovende woorden van de jury is David Hendriks uit IJmuiden (20) de nieuwe Mbo-uitblinker van het ROC Horizon College. Van de circa 11.000 mbo-studenten is David nu dé ambassadeur van het Horizon College, met vestigingen in Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn en Purmerend. Hij strijdt in november om de landelijke titel van Mbo-uitblinker.

David volgt de opleiding Maatschappelijke Zorg, persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen, op de locatie Alkmaar. Hij is zeer gemotiveerd, flexibel, gedreven en met zijn humor houdt hij zijn werkzaamheden luchtig. Hij heeft als een van de weinige studenten in het tweede leerjaar al een stage in de psychiatrie. Normaliter mogen alleen derdejaars studenten dat doen. Tijdens zijn stage bij RIBW/KAM De Boshoek in Velserbroek heeft David zich ontpopt tot een natuurtalent en houdt hij zich goed staande in de psychiatrie. Na het mbo wil David psychiatrische verpleegkunde gaan studeren.

Overige genomineerden

De verkiezing vond dit jaar woensdag 31 mei plaats op de locatie Heerhugowaard van het Horizon College. Naast David waren er nog drie genomineerden. Alle genomineerden hielden een presentatie en de mentoren hielden een pleidooi voor hun student. Robin Roosenburg uit Alkmaar liet tijdens haar presentatie zien dat zij als student Middenkaderfunctionaris Infra in de techniek haar mannetje staat. Stan Bulder uit Zaandijk volgt de opleiding Beveiliger en legde de focus op zijn persoonlijke ontwikkeling. Ingrid Jonker uit Waarland viel op omdat zij grote stappen heeft gezet. Zij startte op niveau 2, stroomde door naar de niveau 3-opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg en gaat volgend jaar de niveau 4-opleiding Maatschappelijke Zorg volgen. Niveau 4 is het hoogste mbo-niveau. De jury had de moeilijke opgave om uit deze vier kanjers een winnaar te kiezen en liet weten dat het niet eenvoudig was om een besluit te nemen.

Landelijke finale

De landelijke finale is gepland op donderdag 23 november. Dan wordt uit circa 50 uitblinkers van de Nederlandse roc’s een winnaar gekozen. Onderdeel van de campagne is het stemmen op de favorieten. Vanaf september kan er gestemd worden via www.ditismbo.nl.