HEERHGOWAARD -  Op 26 juni jl. is door wethouder de heer G.E. Oude Kotte de officiële 1e paal geslagen voor De Bever aan de J. Duikerweg in Heerhugowaard. Ontwikkelaar en belegger van het zeer fraai gelegen en vorm gegeven project is Segesta Groep uit Alkmaar. Het ontwerp is van Breddels Architecten te Heerhugowaard en de realisatie is in handen van Scholtens Bouw Wognum B.V.

Het nieuwe woongebouw is gelegen aan de achterzijde van de MediaMarkt en mag echt een blikvanger worden genoemd. Het gebouw staat half in het water en bestaat uit een kader van metselwerk waarin 78 appartementen over zeven bouwlagen zijn ondergebracht. Opvallend zijn de golvende balkons en balkonschermen die in beton worden uitgevoerd. Niet alleen de architectuur is hoogwaardig, ook het afwerkingsniveau laat weinig te wensen over. De Segesta Groep investeert in de lange termijn, gaat voor kwaliteit en heeft op duurzaamheidsgebied ook grote ambities. Er worden bijvoorbeeld op het dak van De Bever 174 zonnepanelen aangebracht die mede leiden tot een zeer energiezuinig gebouw.

Het programma bestaat uit 60 sociale en 18 vrije sector huurappartementen met 3 of 4 kamers en een eigen berging. De toekomstige bewoners kunnen hun auto parkeren op het parkeerdek van de MediaMarkt. Het parkeerdek wordt door een loopbrug verbonden met het woongebouw. De verhuur start in het najaar van 2017 en wordt verzorgd door makelaars Vlieg en Kuijs Reinder Kakes uit Heerhugowaard. De Bever zal naar verwachting medio 2018 worden opgeleverd.