HEERHUGOWAARD - Medio september zijn alle bewoners van woonzorgcentrum Hugo-Oord verhuisd naar Hugo-Waard. Het resultaat van een mooie samenwerking tussen De Pieter Raat Stichting en Woonwaard. Inmiddels is het stof neergedaald en zijn bijna alle details afgewerkt. Afgelopen zaterdag 25 november was het tijd voor de officiële opening.

Tijdens de officiële feestelijke opening waren uiteraard alle bewoners en familieleden aanwezig. Daarnaast waren er gasten die allemaal direct of indirect betrokken waren bij de bouw van Hugo-Waard o.a. BBHD architecten, aannemer Van Wijnen, wethouder Monique Stam, de Cliëntenraad en Ondernemingsraad. De op één na oudste bewoner, mevrouw Oudhuis, voelde zich zeer vereerd dat zij de openingshandeling mocht verrichten: het doorknippen van een lint. Als grote verrassing trad Marco Bakker hierna op. Na het officiële gedeelte, was er open huis waarvoor de belangstelling erg groot was.

Het nieuwbouwcomplex telt 35 tweekamer appartementen van De Pieter Raat Stichting en 22 driekamerappartementen die verhuurd worden door Woonwaard waar bewoners zelf huren en wonen in een veilige woonomgeving met zorg om de hoek. Centraal in het gebouw ligt restaurant “De Waard”. Hier kan men iedere dag terecht voor ontbijt, lunch, diner en natuurlijk voor een lekker kopje koffie of een borrel. Ook vinden hier diverse activiteiten plaats. Bestuurder a.i. Madelon Sijsenaar: “Het is vanaf het moment van de verhuizing gelijk heel levendig. Precies wat we destijds voor ogen hadden. Hugo-Waard is een toekomstbestendig woongebouw, dat voldoet aan de wensen om zo lang mogelijk zelfstandig te wonen. Een mooie woon- en ontmoetingsplek, midden in de samenleving. Niet alleen voor bewoners, maar voor alle Heerhugowaarders.”