Heerhugowaard: Zaterdag ochtend heeft Burgemeester Han Ter Heegde heeft vandaag de opening verricht van t praethuys in Heerhugowaard. Dit is mede mogelijk gemaakt door stichting NUT. De burgemeester kreeg een cheque van € 25.000 euro uitgereikt.

t Praethuys is een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten, waar iedereen zonder afspraak kan binnenlopen. U treft daar gastvrouwen/heren die u ontvangen met een lekkere kop koffie, thee of iets anders. U bent welkom voor een praatje, een luisterend oor, voorlichting, contact met lotgenoten of een moment van rust en bezinning. Wilt u de zinnen even verzetten, dan kan dat tijdens een sportieve of creatieve activiteit.

De vrijwilligers hebben ervaring met het omgaan met mensen met kanker. Zij krijgen trainingen en worden jaarlijks bijgeschoold. Het is een warm en krachtig team. Pas als u over de drempel komt, kunt u daadwerkelijk voelen wat onze vrijwilligers voor u kunnen betekenen.

Ook voor hulpverleners kan ’t Praethuys waardevol zijn. Meedenken in het samen begeleiden en ondersteunen van de zieke medemens helpt.

't Praethuys heeft met regelmaat nieuwe vrijwilligers nodig, soms komt u op de wachtlijst, soms kunt u na een aantal gesprekken als aspirant-vrijwilliger aan de slag. Bent u geïnteresseerd in het werken met mensen die geconfronteerd worden met kanker en denkt u over de benodigde kwaliteiten te beschikken, neem dan contact met ons op