Heerhugowaard – Op 27 oktober is het de Dag van de Ergotherapie. Net als fysiotherapie of logopedie valt ergotherapie onder paramedische zorg, maar is lang niet zo bekend. Voor het toenemend aantal ouderen in de regio kan deze therapie wel veel betekenen. De ergotherapeuten van Magentazorg gaan daarom die dag met studenten ergotherapie van de Hogeschool van Amsterdam tussen 10.00 – 12.00 uur met mensen in gesprek op de markt aan het Raadhuisplein van Heerhugowaard. Zij delen hierbij flyers uit om hun vakgebied meer bekendheid te geven. Daarnaast kunnen geïnteresseerden ook hun vragen stellen door het servicecentrum van Magentazorg te bellen 072-575 3130  of mailen ergo.alkmaar@magentazorg.nl.

Over ergotherapie

Het werkterrein van de ergotherapeut is groot. Zij stellen mensen in staat om hun dagelijkse activiteiten uit te voeren als dat niet meer lukt door lichamelijke of psychische problemen. Dit kunnen simpele handelingen zijn als eten en aankleden, maar ook meer complexe handelingen bij bijvoorbeeld revalidatie na een ongeluk, of verminderd functioneren door de ziekte van Parkinson. Mensen met beginnende dementie worden door ergotherapeuten getraind om zo lang mogelijk zelfstandig te blijven. Zo geven de ergotherapeuten van Magentazorg onder andere adviezen voor woningaanpassingen, oefenen ze met het rijden op een scootmobiel of aangepaste fiets, beoordelen ze de veiligheid in het verkeer en geven ze trainingen om het valgevaar te verkleinen. Meestal komen de ergotherapeuten naar de thuis- of werksituatie van de cliënt, om ter plekke de juiste trainingen en adviezen te kunnen geven en eventuele hulpmiddelen uit te proberen.

De ergotherapeuten werken vanuit de 3 hoofdlocaties van Magentazorg; Oudtburgh in Bergen, Lauwershof in Oudorp en Zuyder Waert in Heerhugowaard.