NEDERLAND - Morgen is het dan zo ver: Koningsdag 2017. In het hele land zijn dan kleinere en grotere feesten. Van oudsher trekt Koningsdag in Amsterdam veel feestgangers. En op en rond de stations van Breda, Alkmaar, Zwolle en Arnhem zal het eveneens druk worden. Samen met NS, gemeenten, politie en andere instellingen bereiden wij ons hier zo goed mogelijk op voor.

Oranjedienstregeling

Voor Koningsdag heeft ProRail samen met NS een Oranjedienstregeling ontwikkeld(link is external). Dat doen we om een betrouwbare treindienst aan reizigers te bieden. NS rijdt ook met extra en langere treinen. Op woensdagavond 26 april worden er ook extra treinen ingezet. Op de trajecten waar NS niet rijdt, is de normale dienstregeling van kracht. Reizigers wordt geadviseerd zich goed voor te bereiden op hun reis en rekening te houden met grote drukte. Voorbereiden kan via de reisplanner van je vervoerder.

Voorrang aan feestgangers

ProRail zorgt ervoor dat het spoor en de stations klaar zijn voor de feestelijke dag. De bouwprojecten en het werk aan het spoor maken deze dag goeddeels plaats voor de feestgangers. Alleen bij Assen, tussen Hoogeveen en Groningen, zijn werkzaamheden. Station Amsterdam RAI en Amsterdam Science Park zijn tijdens Koningsdag gesloten. Verder werken honderden treindienstleiders vanuit 13 ProRail verkeersleidingsposten in het land om het treinverkeer op 27 april in goede banen te leiden.

Storingsploegen paraat

Extra storingsploegen van ProRail staan op strategische plekken langs het spoor paraat om eventuele storingen zo snel mogelijk op te lossen. Voor treinen die stranden heeft ProRail afsleeplocomotieven klaarstaan. Ook staan onze incidentenbestrijders die dag paraat, zetten we onze buitengewoon opsporingsambtenaren in en plaatsten we mobiele camera’s langs het spoor om spoorlopers vroegtijdig te kunnen signaleren en weg te halen van het spoor.