Alle ouders die aangifte komen doen bij de gemeente krijgen voor hun pasgeboren kindje een geboorteboekje over Heerhugowaard mee. Dit boekje is in een heel nieuw jasje gestoken. Deze keer zijn de illustraties in het boekje de schilderijen van Rick Schipper uit Alkmaar. Rick maakt zijn kunstwerken in het Atelier van Centrum 31 (Esdégé-Reigersdaal) in Heerhugowaard. De teksten in het boekje zijn van Steven van der Burg, medewerker van Esdégé-Reigersdaal.

De schilderijen van Rick worden geëxposeerd in de centrale hal van het gemeentehuis. Onderwerp van deze schilderijen zijn markante plekken in Heerhugowaard. De expositie werd op dinsdag 25 oktober om 15.00 uur geopend door wethouder Leo Dickhoff (kunst en cultuur). Iedereen die geïnteresseerd is, is hierbij welkom. Rick zal hierbij ook zelf aanwezig zijn.

Ook wordt dan het eerste geboorteboekje overhandigd aan een kersverse vader uit Heerhugowaard. Rick Schipper (1994) heeft een herkenbare stijl, die zich kenmerkt door strakke vormen en duidelijke contouren en heldere kleuren. Terugkerende thema’s zijn de natuur en vogels. Hij heeft met heel veel plezier aan de illustraties van het geboorteboekje gewerkt. De expositie is tot half november te zien in het gemeentehuis.