HEERHUGOWAARD - "Even die f***ing zware rugzak in je kluis dumpen, telefoons aan de kant, praatjes dat je goed kan dansen voor je houden: EN HET NU GEWOON LATEN ZIEN. Meld jouw school aan voor de Rumag Dansworkshops." ~ wij voelden ons als docenten van het BAP meteen aangesproken!

Op vrijdag 1 december komt een danscrew van Rumag speciaal naar Heerhugowaard om aan de leerlingen van Bureau Arbeidsparticipatie een dansworkshop te geven. Het BAP is als één van de weinige scholen uitgekozen om deel te nemen aan de scholentour die Rumag organiseert.

Bureau Arbeidsparticipatie is een locatie van De Spinaker. De Spinaker is een school voor leerlingen met leer- en gedragsproblematiek. Het BAP in Heerhugowaard is een aparte locatie en heeft tot doel om leerlingen die in het reguliere en speciaal onderwijs uitvallen voor te bereiden op hun maatschappelijk functioneren en toe te leiden naar een vervolgopleiding of werk.

Voor de leerlingen van het BAP is het zeer waardevol dat zij succeservaringen opdoen. Door de intensieve begeleiding op het BAP is de kans op succes groot. Ervaring in de praktijk, gecombineerd met theorielessen, zorgt voor de groei van hun zelfvertrouwen en (arbeids)vaardigheden.

Voor de leerlingen van het BAP is het belangrijk dat deze ervaringen gepaard gaan met leuke ervaringen opdoen met elkaar. Vandaar dat de docenten van het BAP zich hebben opgegeven voor de dansworkshop van Rumag.