HEERHUGOWAARD - Van 13-16 november is er de Week van de Werkstress, en ook dit jaar is er een belangrijke innovatie op het vlak van stress, overspannenheid en burn-outs.

Alexander Keehnen en zijn vrouw Lenka Keehnen (beide succescoach en woonachtig in Broek op Langedijk) lanceren deze week de online cursus ‘How to Work Stress-Free’, kortom: hoe hou je jezelf stressvrij? Antwoord: door vanuit huis achter de laptop of pc een uniek systeem te leren, waarmee je in balans blijft én tegelijk productiever dan ooit kunt zijn. De betaalbare doe-het-zelfoplossing werd ontwikkeld in nauwe samenwerking met deelnemers van alle leeftijden uit zeven verschillende landen. Tevens leerden zij Masterstudenten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam stressvrij werken en werken zij samen met enkele bedrijven om hun werknemers op te leiden.

De eerste resultaten zijn sensationeel: vrijwel alle cursisten constateren minder stress en meer geluk, zelfvertrouwen en productiviteit. ,,Ze zijn laaiend enthousiast,” aldus Keehnen, consultant en tevens auteur van het boek Weg met Stress op Kantoor. De cursus werkt zó goed, dat er zelfs een succesgarantie geldt: wie de lessen toepast maar geen resultaat ziet, krijgt zijn geld terug.

Kort samengevat: ,,Het systeem zorgt ervoor dat je op de juiste momenten bewust nadenkt over de juiste dingen. Daarnaast organiseert het je informatie en dwingt het je dagelijks na te denken over hoe je je kostbare tijd besteedt. Of je nou van je stress af wilt of gewoon beter wilt presteren: met dit systeem haal je het maximale uit jezelf door niet harder, maar slimmer, te werken. Er bestaat voor bedrijven geen betere langetermijnstrategie dan het faciliteren van de persoonlijke ontwikkeling van hun werknemers.”

Nederland heeft in De Week van de Werkstress aandacht voor het groeiende stressprobleem. Daarom wordt de cursus tot en met 16 november met 40% korting aangeboden op

www.alexanderkeehnen.com/weekvandewerkstress

.