HEERHUGOWAARD - Woensdag 15 maart worden er naast de landelijke Tweede Kamerverkiezingen ook verkiezingen georganiseerd voor de studenten van het Horizon College op de locatie Heerhugowaard. Studenten kunnen van half negen tot drie uur stemmen op één van de bestaande politieke partijen. Er wordt een zo echt mogelijke ervaring gecreëerd door stemhokjes te plaatsen en de studenten krijgen een Horizonstempas als zij zich hebben geïdentificeerd met hun ov-kaart. Uiteraard tellen de stemmen niet mee voor de landelijke verkiezingen.

Het initiatief van deze studentenverkiezingen is bedoeld om studenten aan te zetten zich meer te interesseren voor de politiek en de invloed die zij daar met stemmen op kunnen uitoefenen. Tijdens de lessen Burgerschap wordt aandacht besteed aan de verkiezingsprogramma’s.

Stemmen tellen

Aan het einde van de verkiezingsdag worden de stemmen geteld. Er wordt vervolgens bepaald of de uitslag binnen het Horizon College overeenkomt met de uitslag van de landelijke verkiezingen. Dit wordt tijdens de lessen Burgerschap besproken.

Uitdelen stempassen

Een aantal studenten van de opleiding Facilitaire Dienstverlening helpt de docenten door andere studenten aan te spreken en de stempassen uit te delen.