LANGEDIJK/HEERHUGOWAARD - Evean Ledenvereniging, brandweer en Medipoint geven in samenwerking met Wonen Plus Welzijn Heerhugowaard en Langedijk oplossingen voor risico’s in en om huis.

Evean Ledenvereniging organiseert op 14 september in Heerhugowaard en op 20 september in Langedijk van 13:00 uur tot 15:00 uur de workshop ‘Langer veilig thuis wonen’ samen met de brandweer en thuiszorgwinkel Medipoint.

Senioren wonen steeds langer zelfstandig. Uit onderzoek van de brandweer blijkt dat het aantal woningbranden onder senioren schrikbarend stijgt. Helaas stijgt daarmee ook het sterftecijfer. Om mensen te wijzen op de risico’s en ze te informeren over veiligheid in en om huis, wordt ‘langer veilig thuis wonen’ georganiseerd.

In deze workshop krijgen mensen uitleg hoe ze ongelukken en brand in en om huis kunnen voorkomen. En hoe je met eenvoudige hulpmiddelen de woning aanpast voor meer gemak in de toekomst.

Deelnemers gaan in de workshop actief aan de slag. Zij kijken welke risico’s er in en om hun huis zijn en wat de oplossingen zijn. Ze leren een vluchtplan maken en ontdekken zo de snelste route naar buiten bij brand. Tot slot kan iedereen vragen stellen aan de deskundigen over bijvoorbeeld hun woonsituatie, zorg of welzijn.

Aanmelden

Wie mee wil doen is van harte welkom en kan zich opgeven bij Wonen Plus Welzijn

Heerhugowaard,
Telefoon : 072-5717170
Email: heerhugowaard@wonenpluswelzijn.nl
Adres: Trefpunt Rozenlaan, Rozenlaan 2 in Heerhugowaard

Langedijk,
Telefoon: 0226-318050
Email: langedijk@wonenpluswelzijn.nl
Adres: De Anbouw, dorpstraat 610, 1723 HJ Noord-Scharwoude