HEERHUGOWAARD - Directeur Vastgoed Roland Leurs heeft bekend gemaakt dat het HAL Trade Center in Heerhugowaard wordt omgedoopt tot Het Werkstation. Hiermee slaat de organisatie een nieuwe koers in. Met een nieuw interieur en nieuw concept worden ambities om ondernemers in en om Heerhugowaard te helpen groeien waargemaakt. De prachtige ligging naast station Heerhugowaard maakt het een geliefde werkplek voor ondernemers. Er zijn bedrijven uit veel verschillende branches vertegenwoordigd in het pand. Juist die verschillen vormt de kracht van Het Werkstation.

Het gebouw van het HAL Trade Center wordt momenteel verbouwd tot een prachtig ondernemingscentrum. Er komt een gezamenlijke entree, een grand-café voor huurders en flexers, vergaderruimten, een presentatiezaal en flexplekken.

Ondernemers samen sterk
Directeur Vastgoed Roland Leurs: “We verhuren momenteel ruimten aan 83 ondernemers uit vele branches. Van aannemingsbedrijf tot advocatenkantoor en van ergotherapeut tot koeriersbedrijf. Ik ben hier ontzettend trots op. Er is zoveel kennis aanwezig. Maar omdat we nu geen grote gezamenlijke ruimte hebben en geen restaurant zien ondernemers elkaar niet veel. Straks hebben we dit wel. Ik denk dat juist de diversiteit van ondernemers onze kracht vormt. Het ondernemerschap en het gebouw verenigt ons, en we kunnen elkaar helpen om verder te komen. Op ieders manier, we gaan natuurlijk niemand wat verplichten.” Roland ziet dat ondernemers elkaar door de bouw nu ook opzoeken. “Een ondernemer uit het pand legt de VOIP verbindingen aan, een ander zorg voor het glasvezelnet en de airconditioning en weer een ander neemt de verbouwing voor haar rekening. Zij overleggen regelmatig met elkaar. Erg leuk dat zo veel ondernemers letterlijk een steentje bijdragen bij het realiseren van Het Werkstation.” 

Kraamkamer van ondernemers
Ton Vestering is de eigenaar van HAL Trade Center en Directeur van het succesvolle VWE in Heerhugowaard. Hij weet als geen ander hoe belangrijk het is dat je als ondernemer ruimte en flexibiliteit krijgt. Ton: “We zijn met VWE in HAL Trade Center gestart. De ruimte hier is steeds met ons mee gegroeid. Als een kantoorunit te klein werd, konden we eenvoudig naar een grotere ruimte in het gebouw verhuizen en we konden ook kantoren samenvoegen.” Uiteindelijk is VWE de ruimten binnen HAL Trade Center ontgroeid. HAL Trade Center was toen al gekocht door Ton. Hij trok met het bedrijf in een mooi pand aan de W.M. Dudokweg. Ton: “HAL Trade Center is altijd al een soort kraamkamer voor ondernemers geweest. Het wordt nu aangepast aan de tijd. We bieden straks ook werkplekken voor flexers en het pand wordt voorzien van alle moderne gemakken. Ik geloof dat wanneer we bedrijven letterlijk de ruimte geven en hen meer dan gemiddeld faciliteren, zij net als VWE destijds door kunnen groeien op hun eigen tempo en eigen manier. En als de ondernemers van een ouwe rot in het vak advies willen, dan wil ik ze met alle liefde helpen.”

Het Werkstation
Het HAL Trade Center wordt medio maart omgedoopt tot Het Werkstation. Roland: “We voeren zoveel vernieuwingen door dat we op zoek zijn gegaan naar een nieuwe naam. Het Werkstation gaat verder dan ‘slechts’ het verhuren van ruimten. Het gaat om het verbinden van mensen door het organiseren van ontmoetingen en het creëren van kansen voor de ondernemers. Ontmoet, Droom, Creëer en Werk wordt dan ook onze slogan. We zochten naar een naam die past bij de nuchtere, eerlijke ondernemersmentaliteit  van deze regio. Eentje die past bij de unieke ligging naast het spoor. Het stationsgebied is erg in ontwikkeling. Toen we anderen vertelden over onze plannen werden zij ook enthousiast. Zo kwam het, dat onlangs onze straatnaam is veranderd van Bevelandseweg naar Stationsplein. De tijd is rijp voor dit nieuwe concept.”  

Opening
Er moet tot de opening nog veel gebeuren. De verbouwing hiervoor is in volle gang. Half maart staat de officiële opening gepland. We nodigen ondernemers in de regio uit voor een Open Huis. Roland: “Bedrijven in de omgeving hebben al interesse getoond om hier te komen vergaderen en bijeenkomsten te organiseren. Ook gaan we met een aantal ondernemers samen themadagen organiseren voor mensen uit een bepaalde branche. Zij kunnen dan netwerken, en horen via lezingen direct de nieuwste ontwikkelingen.” Horecaondernemer Arjan Sierhuis gaat ‘De Restauratie’ runnen in het pand. Roland: “Arjan is al druk bezig met het samenstellen van het assortiment. Straks kan iedereen lekker lunchen in Het Werkstation en vergaderen in bijvoorbeeld een treincoupé. Het interieur van Het Werkstation is immers een knipoog naar het treinstation. Ik zou zeggen: houd onze website www.hetwerkstation.com in de gaten en like ons op Facebook om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.”