Sinds twee maanden staat hij er nu, de Volendammer Vishandel van Vincent ‘Sjamin’ Veerman. Pal naast het Albert Heijn filiaal in de Stad van de Zon. Na het vertrek van de vorige viskraam van ‘de Meiden’ kon Vincent deze plek overnemen. En met succes: hij ziet steeds vaker tevreden klanten terugkomen voor een praatje en natuurlijk een lekkerbekje of een bakje kibbeling.

Naast deze bekende vissnacks biedt Vincent een breed assortiment visspecialiteiten aan. Variërend van roerbakschotels en ovengerechten tot haring en gebakken mosselen. Alles met de nadruk op dagvers en van uitstekende kwaliteit. Vincent (geboren en getogen Volendammer) staat ’s morgens al om 6:30 uur in de keuken om de verse dagvoorraad voor te bereiden.

Onze redacteur nam een proef op de som en bestelde een bakje kibbeling. Waar veel kramen vissoorten als pollak, wijting, heek of koolvis verwerken in de kibbeling, proefde de redacteur direct de herkenbare smaak van echte kabeljauw. Met precies de juiste structuur en lekker krokant gefrituurd. Kibbeling wordt gemaakt van buikstukken van verse kabeljauw, welke worden gedompeld in een beslag en daarna gefrituurd. “Waarmee direct de misvatting ‘gebakken kibbeling’ uit de wereld geholpen is, want dat is feitelijk onjuist” volgens Veerman.

“Vers, kwaliteit, uit de eigen keuken en alles voor een hele redelijke prijs. Dat is mijn formule en de reden waarom ik steeds vaker gezichten aan de kraam herken. En dat al na twee maanden!” aldus een tevreden Veerman.

De Volendammer Viskraam is van woensdag t/m vrijdag open tussen 10:30 uur en 18:00 uur en op zaterdag van 10:30 uur tot 17:00 uur.