SCHIPHOL - Wachtende reizigers op Schiphol worden deze dagen getrakteerd op een lekker blokje kaas. De Alkmaarse kaasmeisjes zijn op de luchthaven om de Alkmaarse Kaasmarkt onder de aandacht te brengen bij de internationale reizigers. Dit doen zij door maar liefst 20.000 blokjes kaas uit te delen.

De kaas wordt uitgedeeld vanuit uit de Say Cheese-winkel achter de douane en vandaag zijn de kaasmeisjes ook aanwezig bij de wachtrijen voor de douane in hal 2 en 3. Inkomende reizigers worden natuurlijk uitgenodigd voor een bezoekje aan Alkmaar.

Reacties van reizigers

‘Ik had ergens gelezen dat er tegenwoordig in Nederland niemand meer op klompen loopt, maar dat klopt dus niet,’ zegt de Amerikaanse Jerry vrolijk. ‘Maar dat is iets goeds, het staat die meiden hartstikke leuk en de kaas die ze uitdelen is really delicious. Wordt het verkocht in Alkmaar? Oh dan ga ik daar zeker even heen gedurende mijn verblijf in Amsterdam. Zeker als alle dames in Alkmaar zo leuk gekleed gaan!

‘Wat leuk dat er echte Alkmaarse Kaasmeisjes op Schiphol zijn,’ reageert de Utrechtse Anneke enthousiast. ‘We moeten al zo lang wachten, dan is een beetje reuring wel welkom. Ik ben als kind een keer op de Alkmaarse Kaasmarkt geweest trouwens, dat heeft toen veel indruk op me gemaakt. Hartstikke leuk toch, zo’n oer-Hollands iets? Dat moeten we als land koesteren.’

Kaasmarkt

De kaas die bij de wachtrijen uitgedeeld wordt is Noord-Hollandse Gouda kaas. Deze kaas met het Rode Zegel is extra rijk en vol van smaak.

Het is één van de kaassoorten die traditioneel op de Alkmaarse Kaasmarkt worden verhandeld. De Kaasmarkt vindt nog tot en met het einde van september elke vrijdagochtend plaats op het Alkmaarse Waagplein. Ook is er op een aantal dinsdagavonden een avondkaasmarkt. Kijk voor meer informatie en data op www.alkmaarprachtstad.nl

.