Onze tenten zijn ontworpen om je een comfortabel 3-seizoens kampeeravontuur te bezorgen. De tenten zijn met zorg ontworpen en hebben innovatieve features die je tot nu toe niet dacht nodig te hebben. Deze features zijn gecreëerd door de vraag van avonturiers van hoog niveau. Onze hoogstaande tenten komen vooral van Sea to Summit. Onderaan de pagina laten we je kennis maken met dit merk en de features van de tenten.


Onze tenten van Sea to Summit hebben features waarvan je waarschijnlijk nooit gedacht had ze nodig te hebben.

Sea to Summit
Sea to Summit is een bedrijf uit Australië dat avontuur serieus neemt. Het bedrijf is gestart door Roland Tyson. Hij maakte op 17 jarige leeftijd outdoor gear met een oude industriële naaimachine in zijn kinderkamer. Dit was in 1983. Hij kwam er al snel achter dat dit zijn talent was en begon daardoor al outdoor gear te designen en te creëren voor andere Australische avonturiers. Ronald verzorgde zelfs de gear voor de eerste klim van de mount Everest. De mount Everest is 8850 meter hoog vanaf zee level. En zo ontstond in 1991 het bedrijf met de naam Sea to Summit. De gear van Sea to Summit wordt altijd zo licht, draagbaar en comfortabel mogelijk ontworpen.

De features van de tenten
De tenten van Sea to Summit hebben veel handige kenmerken. Zo kunnen de tenten op verschillende manieren opgezet worden om te voldoen aan de omgeving en warmte. De ventilatie van de tenten is uitstekend. Hierdoor kun je ook comfortabel slapen op vochtige plekken. Bijzondere features van de tenten zijn bijvoorbeeld de tension ridge technologie. Sea to Summit heeft twee edities. De Sea to Summit Alto en de Sea to Summit Telos.

Tension ridge
De tension ridge is de technologie die ervoor zorgt dat de dwarse tentstokken in het midden van de tenten onder spanning komen te staan en naar boven uitlopen. Hierdoor worden exceptioneel hoge deuren en zitruimte gecreëerd. De "Tension Ridge" Architectuur creëert daarnaast ook grote afsluitbare openingen bovenaan de tenten. Deze zorgen samen met de openingen onderaan voor een zeer goede airflow.

FairShare Storage System
Een andere feature is de FairShare Storage System. De tenten hebben een unieke combinatie van 3 opbergzakjes. Zo kan het gewicht handig verdeeld worden met je mede reiziger.

Light Bar
De opbergzak van de tentstokken kan met twee drukknopjes bevestigd worden in de nok van de tent. Stop er een hoofdlamp in en je creëert een gezellige lamp met diffuus licht.

Quick Connect tent feet
Patent-pending en makkelijk te gebruiken Quick Connect Tent Feet zorgen ervoor dat je de tent in een mum van tijd opzet, afbreekt en omvormt.

Hang-out modus (Telos)
Een van de unieke features van de Telos is de hang-out mode. Met behulp van 2 wandelstokken of de Sea to Summit hang-out pole set converteer je de buitentent in een handomdraai naar een half open shelter. (hang-out pole set apart verkrijgbaar)