AMSTERDAM - Indie Campers, een van Europa's grootste camper- en kampeerautoverhuurbedrijven, beleefde vorige zomer al een recordseizoen, en verwacht dat de kampeerboem deze zomer zal aanhouden. Hun boekingsaanvragen voor de lente zijn onlangs omhoog geschoten en het bedrijf is bijna helemaal uitverkocht voor mei en de beschikbaarheid voor de zomer ligt al onder 50%. Het bedrijf reageert op deze groeiende vraag naar roadtrips door zijn aanbod uit te breiden en incentives te geven voor het verhuren van campers en vans.


Er zijn steeds meer eigenaars van campers in Nederland, BOVAG meldde onlangs de hoogste verkoop van tweedehands campers ooit voor het eerste kwartaal van 2021, met vergelijkbare pieken in de verkoop van nieuwe campers, wat duidelijk maakt dat de Nederlanders er naar uitkijken om dit jaar te gaan kamperen. "Vanwege deze snelle groei hebben we besloten ons aanbod verder uit te breiden om aan de groeiende vraag van klanten in het hele land tegemoet te komen, door camper en Van eigenaaren te stimuleren om hun voertuig te delen. We zien dit als een grote stap voorwaarts in de richting van onze hoofdmissie om road trips te democratiseren met het creëren van uitzonderlijke reiservaringen tegen efficiënte prijzen,"" benadrukt Pernille Hembre van Indie Campers.

In de proeffase, die op 13 april begon kunnen zowel particulieren als profesionele eigenaren, hun campers verhuren bij Indie Campers de eerste 100 dagen tot 25 juli 2021 helemaal gratis en provisievrij. "Nu er heldere dagen aan de horizon zichtbaar zijn voor de zomer, willen we ons platform een jumpstart geven en zoveel mogelijk mensen de kans geven om te reizen, en tegelijk eigenaars een nieuwe stroom van inkomsten bieden met 100% winst voor de lente en vroege zomer," zegt Pernille.

Indie Campers wenst dat hun campagne ervoor zorgt dat eigenaren zich aansluiten bij de sharing economy en hun voertuig verhuren, zodat meer mensen dit seizoen onderweg geweldige herinneringen kunnen opdoen. De toename van het aantal particuliere campers in Nederland, gecombineerd met het feit dat particuliere campers en vans gemiddeld maar 21 dagen per jaar in gebruik zijn, maakt dit een overtuigende zaak.

Sinds 2013 heeft Indie Campers via eigen verhuur al 100.000 reizigers meer dan 1.000.0000 overnachtingen bezorgd in 14 verschillende landen. In hun openingscampagne voor particuliere verhuur biedt Indie Campers gedurende 100 dagen 0% commissie aan de eerste 100 camperaars in Italië die nu hun camper registreren en te huur aanbieden op hun nieuwe platform.