AMSTERDAM - De camperverhuur is booming at an all-time high en wordt beschouwd als één van de veiligste vakanties deze zomer. Nederlanders zijn altijd fan geweest van kamperen en in combinatie met het Coronavirus zien we een toename in zoekopdrachten naar campers op Marktplaats van 80%. Naast dit aspect ziet Indie Campers, Europa's grootste verhuurplatform voor campers, dit jaar een stijging van 200% in binnenlandse boekingen in Nederland ten opzichte van vorig jaar en zijn voor de rest van de zomer volgeboekt.


Er is dus geen beter moment voor Indie Campers om de lancering van hun nieuwe camperverhuur platform aan te kondigen als een poging om de kloof tussen vraag en aanbod voor veilige en duurzame reismogelijkheden te overbruggen. Het platform zal zowel hun eigen vloot van meer dan 1.200 campers als opties van particuliere en andere professionele eigenaren aanbieden. Peer-to-peer camperverhuur platforms zijn niet nieuw in Europa, met spelers als Camptoo, Rent My Camper, Goboony en Quirky Campers die deze service al aanbieden in Nederland. Echter brengt Indie Campers innovatie in de sector omdat het aanbod de eigen vloot van het bedrijf samenvoegt met particuliere en professionele eigenaren, met de mogelijkheid van end-to-end beheer van het verhuurproces van elk voertuig. "Binnen het huidige veranderende reis landschap stelt dit ons in staat om ons nog meer aan te passen aan de steeds toenemende trends van de “sharing economy”, flexibele, authentieke en duurzame reiservaringen en een groeiende interesse om één te worden met de natuur en afstand te nemen van de drukte", aldus Hugo Oliviera.

Het bedrijf, dat onlangs door Financial Times (FT1000, 2020) tot nummer 2 van de snelst groeiende reisorganisatie in Europa werd uitgeroepen, streeft ernaar een camper aan te bieden voor elke gelegenheid en alle voorkeuren, van kleine minibusjes tot grote campers, van oldtimers tot elektrische voertuigen. "Met deze lancering zal ons platform functioneren als een geïntegreerde marktplaats. Net als Amazon zal het reizigers voorzien van zowel huurbusjes van particuliere campereigenaren als van ons eigen aanbod. Daarmee kunnen we ons positioneren als een volledig geïntegreerd platform voor road trips, door het aanbieden van een breed scala aan verhuurmogelijkheden met verschillende functies en prijsklassen", zegt Hugo Oliviera, de CEO van Indie Campers.

Haal het beste uit je camper. Volgens de gegevens (Fortune 2016) blijven particuliere voertuigen 95% van hun levensduur ongebruikt. Door gebruik te maken van de bestaande campers op de markt, zal het paradigma van de circulaire economie worden ingezet, waarbij bestaande middelen worden gebruikt terwijl ze niet in gebruik zijn en waardoor campereigenaren extra inkomsten kunnen verdienen met hun voertuigen. Indie Campers schat dat campereigenaren tot gemiddeld €20.000 per jaar kunnen verdienen op hun nieuwe marktplaats.

Op hun nieuwe platform krijgen campereigenaren de mogelijkheid om te profiteren van Indie Campers´ klantenbestand en industrie-expertise. Niet alleen in de vorm van het helpen van campereigenaren om te profiteren van hun eigen voertuigen, maar ook in de vorm van het bieden van toegang tot hun logistieke infrastructuur. "Door particuliere eigenaren toegang te bieden tot onze infrastructuur en middelen, zoals magazijnen, personeel en systemen, vereenvoudigen we het verhuurproces van de eigenaren op een manier die momenteel door geen enkele andere speler op de markt wordt gebruikt. Bijvoorbeeld door de mogelijkheid te bieden om de huur van particuliere eigenaren volledig te beheren, van het preparen van het voertuig tot het ontmoeten van de klant en het stallen van het voertuig", zegt Hugo Oliviera.

Indie Campers is al enige tijd open voor campereigenaren om zich aan te melden en hun campers te registreren. "Binnen een paar weken hebben al bijna 2000 eigenaren zich aangemeld. Dit in combinatie met de huidige voorkeur voor campers, suggereert dat dit een perfect moment is om een peer-to-peer initiatief te lanceren, aangezien zowel de vraag van gebruikers als het aanbod van eigenaren toeneemt", zegt Hugo Oliviera.

Om het voor particuliere camperbezitters nog eenvoudiger te maken om hun campers te verhuren, heeft Indie Campers samenwerkingen gestart met toonaangevende verzekeringsmaatschappijen door heel Europa. Hierdoor kunnen eigenaren van campers volledig verzekerd zijn en het risico beperken door te kiezen voor een volledig compatibele camperverhuur verzekering via Indie Campers.

Hoe kan ik lid worden? Campereigenaren kunnen zich aanmelden om hun campers op de marktplaats te registreren via https://indiecampers.nl/verhuur-mijn-camper. De Indie marktplaats zal eind 2020 volledig zijn geïmplementeerd.