De vouwwagen vakantie is helemaal hot

De vouwwagen is weer helemaal hot. De populariteit van de vouwwagen of beter de tenttrailer is in de afgelopen jaren flink gestegen. Waar de vouwwagen een paar jaar terug oubollig en suf was is de moderne tenttrailer super populair.

Dat is te merken aan de verkoopcijfers. In 2018 werden in Nederland krap 2.000 vouwwagens verkocht. Alleen al in de eerste helft van dit jaar is dat aantal al bijna bereikt. Ook op Marktplaats is het aantal zoekopdrachten hoger dan andere jaren.

Hans Louwers van de Kampeer en Caravan Industrie laat aan RTL weten het succes goed te kunnen verklaren. "De ontwikkeling van de vouwwagen heeft jarenlang stilgestaan. Maar nu zijn er nieuwe merken, en veel bestaande merken zijn in nieuwe handen. Dat geeft de vouwwagen een flinke impuls. Het design is moderner geworden, ze zijn hipper dan ooit"

Nederlands vakmanschap

Maarten Smit van Smitveld vouwwagens in Heemskerk kan dat beamen. Wij hebben de laatste tijd veel ontwikkeld en verbeterd. De Smitveld vouwwagens zijn luxer en makkelijker dan ooit. Ja het echte glamping gevoel noemen wij dat. En dat zien we in de verkoop en verhuur cijfers.

Een vouwwagen huren

Steeds minder mensen willen zich vastleggen en huren een vouwwagen voor een vakantie. Maarten; twee jaar geleden zijn we gestart met verhuren van de vouwwagens. Toen nog met 2 vouwwagens in middels staat er een vloot van bijna 10 wagens in de huur. En het grootste deel is al bezet deze zomer. Met de vouwwagen ben je veel flexibeler en vaak luxer dan een glampingtent huren op de camping. Ook is een vouwwagen een budget vriendelijkere vakantie. Een sta caravan gaat voor €1200 tot €1500,- per week in de verhuur. Een vouwwagen vanaf €500,-.

De Nederlander blijft kamperen en heeft de vouwwagen herontdekt. Luxe en gemak zijn de grote pluspunten van de vouwwagen.
www.smitveld-vouwwagens.nl

www.smitveld.nl

Smitveld Heemskerk
De Trompet 2700
1967DD Heemskerk
0251 670173

info@smitveld.nl