DEN HAAG - Indie Campers is Europa's grootste camperverhuurplatform en sinds 2016 actief in Nederland. Het camperverhuurbedrijf is in 2013 gestart in Portugal en heeft een eigen wagenpark van 2000 voertuigen op 40 locaties in 14 landen, waaronder Amsterdam en Brussel. Na de piek in vraag naar campers vorig jaar, start Indie Campers nu Indie Marketplace waar professionele en particuliere campereigenaars online hun campers kunnen verhuren aan anderen met een aanvullende, volledig geïntegreerde, verzekering van Nationale-Nederlanden.

De innovatieve verzekeringsoplossing van Nationale-Nederlanden biedt met één klik een dekking op maat voor de specifieke reis die de reiziger gaat maken. Klanten hoeven geen extra stappen te ondernemen om ervoor te zorgen dat ze goed verzekerd zijn. De verzekeringsoplossing biedt een aanvulling op de gewone voertuigenverzekering waar het voertuig onder valt en dekt bijvoorbeeld schade, diefstal en pechhulp bij verhuur aan een andere partij in het geval de primaire verzekering dit niet dekt.

"We weten dat privécampers meestal 95% van hun tijd ongebruikt blijven, terwijl ze onderweg kunnen zijn om goede herinneringen voor andere reizigers te creëren. Een groot obstakel voor verhuur is dat particuliere campers meestal geen uitgebreide huurverzekering hebben. Nationale-Nederlanden is een natuurlijke keuze om deze verzekeringsoptie te bieden die ervoor zorgt dat zowel onze campereigenaren als onze reizigers veilig blijven tijdens de huurperiode", zegt Mafalda Mourão van Indie Campers Marketplace.

Tjeerd Bosklopper, CEO Nationale-Nederlanden: ‘Onze samenwerking met Indie Campers geeft NN mogelijkheden om verder te groeien in de peer-to-peer (P2P) verzekeringsmarkt. Indie Campers biedt een modern platform dat op verschillende Europese markten ingezet gaat worden. En met de toegang tot deze nieuwe e-commerceplatforms kunnen wij nog beter bij de klantbehoefte aansluiten. Als grootste schadeverzekeraar van Nederland kunnen wij een breed scala aan services aanbieden zodat de verhuurder en huurder met een gerust hart het voertuig kunnen delen.’

Een interessant feit is dat maar liefst 70% van de reizigers hun eerste roadtrip met Indie Campers ervaart, wat aansluit bij de groeiende interesse in campervakanties.

"We zagen vorig jaar een piek in camperverhuur in Nederland, vooral met beginnende camperreizigers. Dit verwachten we deze zomer voort te zetten omdat steeds meer mensen op zoek zijn naar authentieke ervaringen in de natuur. Het is daarom belangrijk voor ons om ons camperaanbod uit te breiden met de peer-to-peer verhuur en extra zekerheid te bieden voor eigenaren en reizigers door middel van onze op maat gemaakte oplossing" aldus Mafalda Mourão.

Met de lancering van Indie Campers Marketplace biedt Indie Campers momenteel 100 dagen 0% commissie aan de eerste 100 camperbezitters in Nederland die hun camper nu registreren en aanbieden voor verhuur op hun nieuwe platform.

Verhuur je camper | Indie Campers