Indie Campers, Europa's toonaangevende camper verhuurbedrijf, kondigt met trots een langdurige samenwerking aan met de duurzame startup Forstfreunde. De samenwerking geeft de klanten van Indie Campers de mogelijkheid om de uitstoot van CO2, gemaakt tijdens hun camperreis, op een eenvoudige en effectieve manier te compenseren met een transparant, drievoudig proces.

Nu de klimaatverandering in de voorhoede van de wereldwijde bezorgdheid groeit en blijft groeien, samen met het toenemende bewustzijn van iedereen, is het duidelijk dat bedrijven de weg naar het milieubewustzijn moeten volgen. Indie Campers heeft een toenemende vraag ervaren van klanten die campers willen huren als alternatief voor vliegen, en heeft daarom recentelijk verschillende producten gelanceerd om deze interesse in slow travel te beantwoorden. Eén daarvan is hun nieuwe camper abonnement dat mensen de mogelijkheid biedt om een camper voor een langere periode te huren, van een maand, paar maanden tot een jaar. Het bedrijf bekijkt nu nieuwe manieren om duurzame reisalternatieven aan te bieden door haar klanten de mogelijkheid aan te bieden om voor slechts €0,7 per 100km hun roadtrip te compenseren, via Forstfreunde. Het hele proces gebeurt in volledige transparantie, waarbij de klant zijn bijdrage gedurende de reistijd kan volgen. "In deze tijd, waarin we ons midden in een klimaatcrisis bevinden, is het van cruciaal belang om hoogwaardige samenwerkingen als deze te creëren die een echte impact kunnen hebben op de wereld waarin we leven. We zijn trots dat we onze klanten eindelijk koolstofcompensatie kunnen aanbieden via een toekomstgericht bedrijf als Forstfreunde", zegt Pernille Hembre, marketingvertegenwoordiger voor Indie Campers.

Hoe werkt Indie Campers´ CO2-compensatie met Forstfreunde:

Dankzij deze samenwerking kunnen de klanten van Indie Campers direct na het huren van een camper een bijdrage leveren aan het compenseren van de uitstoot van kooldioxide. Na het opgeven van de gereden kilometers worden de gegevens omgezet in het aantal bomen dat nodig is om de CO2-uitstoot van die reis te compenseren. Onderzoek toont aan dat bossen de meest effectieve manier is om CO2 te binden. Tegelijkertijd creëren ze een habitat voor dieren en planten die onze planeet leefbaarder maken. Het team van experts van Forstfreunde heeft in samenwerking met Indie Campers een selectie gemaakt van drie compensatieprojecten waaruit de klant kan kiezen: een project in de Eifel, waarbij gebieden worden verhuurd voor herbebossing, een lokaal project in Iran, waarbij de toenemende woestijnvorming wordt tegengegaan en een gemeenschapsproject in Malawi, Afrika, in samenwerking met scholen, kerken en gemeentes. Zo kan elke klant zijn favoriete project kiezen en een individuele bijdrage leveren aan het behoud van ons milieu. Hij of zij krijgt dan een certificaat voor de bomen die zijn geplant en op deze manier kan men met volle teugen genieten van de reis.

Indie Campers biedt momenteel 10% korting op alle 2021 boekingen tot 30 november, met een flexibel betalings- en annuleringsbeleid om veilig en duurzaam reizen volgend jaar te bevorderen, binnen de beperkingen.

Bekijk de foto's here