HEERHUGOWAARD - Met een aanhangwagen leren rijden in Heerhugowaard, doe je bij Rijschool Adam en Eva. In de rijlessen gaan we in op zaken als draaien, achteruitrijden, aan- en afkoppelen, wegrijden en verkeersinzicht. In de reguliere opleiding krijg je een of twee lessen per week; volg je een versnelde opleiding dan kan dit binnen een of twee dagen wel gelukt zijn.


Tijdens het examen laat je onder andere zien dat je achteruit kunt rijden, zowel rechtuit als met een bocht, en dat je de aanhangwagen zelf kunt aan- en afkoppelen. De aanhangwagen is een tandemasser, waardoor het draaien, keren en achteruitrijden makkelijker gaat. Zo helpen we een beetje tijdens je examen bij Rijschool Adam en Eva in Heerhugowaard.

Ook handig: opfriscursus aanhangwagen
Heeft u bij het halen van uw rijbewijs de ‘E’ cadeau gekregen, maar vindt u het maar wat lastig om met een aanhangwagen te rijden? Dan schieten we u graag te hulp met onze opfriscursus voor de aanhangwagen. Ideaal als u bijvoorbeeld veel met een paardentrailer of caravan op stap bent. Wij leren u de tips en tops als het draait om het rijden met een aanhangwagen. U kunt bij onze rijschool ook met uw eigen aanhanger de opfrislessen volgen. Zo wordt het weer een stuk makkelijker om met de caravan op vakantie te gaan of met de aanhangwagen naar de doe-het-zelfzaak. Dat is een voordeel van de opfriscursus bij Rijschool Adam en Eva in Heerhugowaard.