Lichte regen15.0 ℃

Sandra`s Mobiele Reisadvies in Alkmaar

Bezoekadres:

Sandra`s Mobiele Reisadvies

Nassaulaan 10
1815GK Alkmaar
06-51871448
Sandra.blok@travelcounsellors.nl
http://www.bloksan.nl/

Sandra`s Mobiele Reisadvies

Ik ben er voor klanten, die een goed advies willen en van A tot Z ontzorgd willen worden voor een goede prijs! Ook voor diegenen, die geen zin of tijd hebben om internet af te struinen of gewoon in zijn voor leuke ideeën en suggesties.

Praktijk leert, dat het zoeken van een reis op internet veel tijd kost, deze tijd kan ik u besparen door voor u een reis te zoeken, zodat u deze tijd aan andere leuke dingen kunt besteden! Ik heb toegang tot vele boekingskanalen, kan snel met een offerte komen en weet ook nog eens dat wat ik boek, goed is!

Onbezorgdheid wil ik u meegeven, waar u ook heen wilt, ik regel het voor u! Kom met leuke reisvoorstellen, zoveel mogelijk rekening houdend met ieders wensen.

De naam van mijn website is zorgvuldig gekozen, in Japan heette ik Bloksan, wat betekent, mevrouw Blok (san =mevrouw) en dat ik toevallig ook nog San-dra heet was natuurlijk helemaal leuk!

In 2005 verruilden wij onze woonplaats Alkmaar met drie jaar Tokyo, vanwege het werk van mijn man.We woonden midden tussen de Japanners in de wijk Shibuya in Tokyo! Het eerste half jaar was ik echt “Lost in Tokyo”, maar door het super openbaar vervoer (metro’s die om de drie minuten gaan en stipt op tijd!) en door de taal te leren, leerde ik de stad goed kennen. Tokyo is een adembenemende metropool (ca. 20 miljoen mensen) waar van alles gebeurt! Er zijn prachtige parken, het uitgaansleven is bruisend, je kunt tot drie uur ‘s nachts nog uiteten en geen plek is hetzelfde!De stad is opgebouwd uit verschillende centra, ieder met zijn eigen karakter. Je kunt deze stad blijven ontdekken, aan de buitenkant heel modern maar binnenin nog heel traditioneel! ?Onderweg in de stad kom je de meest vreemde gadgets tegen, loop je het ene moment in hypermoderne straten; sla je de hoek om, sta je ineens voor een traditioneel theehuis, waar je je schoenen uit moet doen (bij mensen thuis staan er standaard slippers klaar bij de voordeur, ik nam deze traditie snel over…).Op straat is het druk, maar kom je in de metro dan weet je niet wat je ziet, honderden mensen (=net mieren) die heel gestructureerd van A naar B gaan. Op het eerste gezicht is het net een doolhof waar je nooit meer uitkomt en dan al die krioelende mensen… In de spits worden de Japanners letterlijk in de metro’s geduwd, omdat het anders niet past, heel bizar!

Over vreemde dingen gesproken, voorverwarmde wc-brillen tref je bijna altijd aan op elk toilet (en dat zijn er veel, overal openbare héél schone toiletten) met een scala aan knoppen, die je kunt gebruiken zoals een knop met bloemgeuren om ongewenste luchtjes te verhullen, maar ook een knop met muziek om ongepaste geluiden te overstemmen en – last but not least – een knop om een waterstraal (wel warm natuurlijk) te activeren, die als je niet oplet heel hard tegen de deur spuit!! Echt lachen…

Japan kent ook vele gedragsregels, de gemiddelde Japanner leeft volgens vrij strakke normen en waarden, zo zullen zij elkaar en ook buitenlanders geen hand geven. Ze maken een buiging, waarbij heel exact gekeken wordt, dat de laagste in rang ook de diepste buiging maakt. Als toerist hoef je je hier niet aan te houden; of je doet niets, of je volstaat met een lichte buiging.

Wat je naast natuurlijk de goede restaurants met fantastisch eten, gezien moet hebben is de wijk Shibuya met de vele neonreclames en de beroemde oversteekplaatsen.

Geweldig om mee te maken, is het uitkomen van de kersenbloesembomen (Sakura) in het voorjaar. Japanners komen van heinde en verre om dit schouwspel te zien! Er wordt dan massaal gepicknickt onder deze bomen en jawel ook hier de schoenen uit!!

Verder is er de grootste vismarkt van Japan, Tskukiji, de vele tempels, een boottocht over de Sumida rivier, Disneyland en ga zo maar door!

Een andere aanrader is om met de Shinkansen naar de traditionele stad van de geisha’s te gaan, Kyoto! Iets minder modern, maar echt een must!!

Vanuit Kyoto reis je in nog geen uur met de metro naar de oude hoofdstad Nara, met de oudste nog houten tempel van Japan. Hier heerst nog een heerlijk serene rust!!

Uitgebreid baden hoort ook bij de Japanse cultuur, Japan telt legio natuurlijke heetwaterbronnen (onsen). Ook hier gelden strikte regels. Badkleding is niet toegestaan, het enige wat je mee mag nemen is een klein handdoekje, waarmee de zweetdruppels van het gezicht kunnen worden geveegd.

Beste reistijd zijn het voor-, najaar en de winter, strakblauwe luchten en meestal altijd zonnig! Japan is echt een land van uitersten, het land van de rijzende zon, een onvergetelijke ervaring!!!!!!

Foto's van Sandra`s Mobiele Reisadvies

Sandra`s Mobiele Reisadvies image 1
Sandra`s Mobiele Reisadvies image 2
Sandra`s Mobiele Reisadvies image 3
Sandra`s Mobiele Reisadvies image 4
Sandra`s Mobiele Reisadvies image 5
Beoordelingen
5
4
3
2
1
5.0

3 Beoordelingen


Op dit moment is er nog geen review. Wees de eerste die een review schrijft.

Geef je beoordeling over Sandra`s Mobiele Reisadvies. Dit kan door het geven van een cijfer of door het schrijven een review. Let op: Je recensie wordt openbaar gepubliceerd op internet.

Eerste indruk
Service
Prijs / Kwaliteit

ONZEPARTNERS
logo

CONTACT

Hoofdvestiging:
H.P. Berlageweg 8
1703 DG Heerhugowaard

Social media
RSS Feed

Online dagbladen

map