NOORD-HOLLAND - De voorjaarsvakantie staat voor de deur. Om je heen hoor je veel mensen die druk zijn met de voorbereiding om met het gezin op sneeuwvakantie te gaan of een midweek naar een vakantiepark. Je ziet de auto’s met dakkoffers al rondrijden en je buurvrouw vraagt of je de katten wilt eten geven aankomende week. Stiekem denk je: “Wat moet ik nu toch weer bedenken om de kinderen te entertainen deze vakantie!”


Geen nood! Wij helpen je met de leukste tips:

1. Beleef de Lente van 1 t/m 5 maart in De Lentetuin!

Tijdens de jaarlijkse Lentetuin in Breezand tonen alle kwekers uit de hele regio hun mooiste bloemen aan het publiek. Het thema van deze overdekte bolbloemenshow is dit jaar muziek! De lentetuin wordt jaarlijks goed bezocht door mensen vanuit de hele wereld.

Een prachtige geurende en oogstrelende bloemenshow, vele muzikale verrassingen, de inspirerende voorjaarsbeurs, animatieprogramma voor de kinderen en een gezellige horecaruimte met feesten en shows. Ben jij er wel eens geweest? Het belooft een super leuk uitje voor het hele gezin!

2. Weet jij met je gezin uit The Chocolate Factory te escapen?

Breng deze voorjaarsvakantie een bezoek aan Escape Room Schagen! “Een escape room spelen met ons gezin met kinderen van 8 jaar, kan dat bij jullie?” Dit is een veel gestelde vraag bij Escape Room Schagen. Het antwoord daarop is volmonding: Ja! Vooral met de speciale kinderversies van de twee award winnende kamers.

Kies bijvoorbeeld voor de lekkerste Escape Room van Nederland: The Chocolate Factory (vanaf 8 jaar). Samen met het hele gezin lossen jullie creatieve puzzels op om de deur naar de machinekamer te openen en het geheime chocoladerecept te stelen. Houd je van meer actie en verrassende hightech effecten? Kies dan voor Space Lab (vanaf 10 jaar). Samen met een echte AI lossen jullie de moord op in het NASA Training Center. Kortom een super origineel en leuk uitje voor het hele gezin! Kijk voor meer informatie op escaperoomschagen.nl />

3. Speel een interactieve citygame in de stad of dorp van jullie keuze!

Altijd al eens zelf jachtseizoen of hunted willen spelen? Grijp dan nu je kans en speel met je gezin het super leuke jachtseizoenspel van City Adventures ‘The Hunt’. Splits je op in twee teams; wie wint deze spannende strijd; de hunters of de criminelen? Een citygame is een hele leuke en originele buitenactiviteit, vol met uitdagende breinbrekers en opdrachten. Spelenderwijs ontdek je de stad of dorp waar jullie willen spelen. Je kunt zelf kiezen wanneer jullie willen spelen.

Ook een heel leuk stadsspel voor gezinnen is het zinderende detectivespel 'Sherlock'. Ga met elkaar op pad en zoek de verborgen clues, het moordwapen en de dader. De interactieve stadsspeurtocht 'Escape the City' is ook super leuk om met je gezin te spelen. In de speciale junior versies van City Adventures zijn de opdrachten en puzzels aangepast naar de belevingswereld en het niveau van kinderen. Lees hier meer over City Adventures />

4. Het Nationaal Reddingmuseum op Willemsoord in Den-Helder

Willemsoord is een uniek complex in Den Helder dat vroeger diende als scheeps- en onderhoudswerf voor de Koninklijke Marine. Dat zie je nog aan alles terug. Bij de ingang van Willemsoord ligt een joekel van een duikboot voor anker. Willemsoord is volledig gerestaureerd en is dé plek voor jouw dagje uit in Den Helder. Je vindt hier o.a. het Nationaal Reddingmuseum, het Marinemuseum, Kinderspeelparadijs Ballorig, de jachtwerf met camperplaatsen, tal van hippe horeca gelegenheden zoals Restaurant Stoom en Grand Café 4711 en vele verschillende ondernemers zijn hier gehuisvest.

Het Nationaal Reddingmuseum is een absolute aanrader! Je bent hier met je kinderen zo een paar uur zoet: leuke puzzeltocht met doe-opdrachten voor kinderen, aan een levensechte reddingsactie deelnemen met de nieuwe VR Experience, nautische knopen leren leggen en morsecode ontcijferen in de radiohut! De windturbine was ook tof. Een leuk uitje voor alle leeftijden.

5. Een dagje uitwaaien op Texel met het gezin!

Een dagje Texel is altijd een goed idee! Het feest begint al op de boot, aangekomen op Texel kun je gelijk een TukTuk of fietsen huren of je reist verder met je auto. Wist je dat Texel zijn eigen oesters heeft? Aan de oostkant van het eiland kun je alles vragen aan de Texelse Oesterman en oesters proeven die jullie zelf mogen rapen op het wad. Durven jullie kinderen het aan?

Daarna reizen jullie af naar de vuurtoren van de Cocksdorp helemaal op het noordelijkste puntje van het eiland. Vanuit daar kun je met helder weer heel ver kijken en zelfs de andere Waddeneilanden zien liggen. Je kunt vervolgens een jutter vragen om de kneepjes van het jutten te leren. Of je bezoekt het Juttersmuseum in de Koog. Echt super leuk daar! Sluit je dagje Texel af met een heerlijk hapje eten bij een strandtent en jullie dagje uit is een groot succes!

Met deze tips moet het toch lukken om er een leuke voorjaarsvakantie van te maken met je gezin . Ookal ga je niet op vakantie… er is zoveel te ontdekken in de kop van Noord-Holland!

Zorg voor een lekkere picknick voor onderweg en ga erop uit met je gezin!