KORTENHOEF - "Hartelijk welkom en wat leuk dat jullie er zijn". Het welkom van Arjan, mede-eigenaar van Haven Lake Village, is gemeend vriendelijk als onze redactie een kijkje komt nemen bij het watervillapark in Kortenhoef.


Terwijl Arjan ons begeleid naar de villa waar wij de komende twee nachten zullen doorbrengen vertelt hij enthousiast over de totstandkoming van Haven Lake Village. "De jachthaven is al veertig jaar in het bezit van onze ouders. Toen wij de kans kregen om er meer mee te doen was het heel makkelijk geweest om het vol te stampen met vakantiehuisjes, maar wij wilden juist iets anders. Het moest duurzaam zijn, exclusief, maar ook iets waar je je thuisvoelt, graag terugkomt en één voelt met de natuur. Een soort oase van rust waarbij natuur en luxe samensmelten. Zo is Haven Lake Village tot stand gekomen en zijn wij sinds eind 2020 geopend."

Eenmaal aangekomen bij de eerste de beste watervilla, Villa Reed, wordt ons de adem al min of meer ontnomen door de schoonheid en de luxe en al helemaal bij binnenkomst van de villa. De villa’s, vier in totaal, zijn ontworpen door architect Maxim Winkelaar en volkomen ecologisch en energieneutraal gebouwd. Wat meteen opvalt zijn de enorme ruimtes.

The living-room is groots met een zeer comfortabele bank, mega-screen tv en ruime open keuken met sfeervolle eethoek. Wij krijgen een rondleiding door de rest van de villa en slaan nog eens steil achterover bij het zien van de twee gigantische slaapkamers en de badkamer inclusief dubbele regendouche. Als Arjan vervolgens ook nog eens de buitendeuren richting veranda open doet voelen wij ons zelfs puissant rijk worden. Een machtige houten veranda, inclusief hangmat en buitenbad, en een adembenemend uitzicht maken het plaatje compleet. Ons wordt ook duidelijk waarom het watervilla's genoemd wordt want de villa lijkt als het ware te zweven op het water en het is dus ook mogelijk om vanaf het terras een verfrissende duik in het water te nemen.

Thema's

Hoewel de watervilla’s van buiten gelijk zijn, hebben ze aan de binnenkant een eigen thema meegekregen die is gericht op de omgeving, maar wel even stijlvol als luxueus ingericht. Zo is het interieur van 'onze' Villa Reed geïnspireerd op de vele rietlanden in de regio. In Villa Bird is de in de buurt voorkomende ijsvogel het thema en Villa Peat is gebaseerd op het winnen van turf waarmee de plassen zijn ontstaan. Villa Lilly is qua design geïnspireerd door de vele waterlelies.

Docks

Nadat wij onze ogen hebben uitgekeken op zoveel pracht begint onze maag langzaam te rammelen. Nu moet het in de luxe keuken geen moeite zijn om een goed diner te bereiden, maar wij besluiten gebruik te maken van de samenwerking van Haven Lake Village met het nabij gelegen restaurant Docks. Wij kunnen vanuit de villa á la carte bestellen en onze verrassing is groot als pakweg drie kwartier later de eerste gang aan huis wordt geleverd. Als wij de box willen aannemen zegt de uiterst vriendelijke medewerkster dat wij maar moeten gaan zitten en dat de tafel voor ons gedekt wordt. Wij worden vervolgens in meerdere gangen verwend met overheerlijke kwaliteitsproducten en een uitmuntende service. Nadat het buikje rond is wordt het vervolgens tijd om nog even na te genieten onder de volle maan in het verwarmde bad of onder de heater op het terras.

De Wijde Blik

Moe van alle indrukken en de gezonde buitenlucht kost het vervolgens weinig moeite om in dromenland te belanden in de magnifieke slaapkamer en de volgende ochtend heerlijk wakker te worden in een oase van rust. Hierbij kan je ook vanuit de slaapkamer zo het terras oplopen. Hoewel al november is het deze ochtend een heerlijke rustige dag op het water en hoor je in de verte alleen de vele vogels in dit gebied. Terwijl één van ons een hengeltje uitgooit op het buitenterras besluit de ander een flinke ochtendwandeling te maken en dan kan prima met 'De Wijde Blik', een deel van het Loosdrechtse plassengebied om de hoek. Na een wandeling van bijna 9 kilometer is er opnieuw een verrassing als er bij terugkomst een heerlijke ontbijtmand voor de deur staat waarin werkelijk niets ontbreekt.

Na het ontbijt krijgen wij bezoek van nog twee collega's en bieden Arjan en zijn broer Hans ons aan om een tochtje met de boot te maken en dat laten wij ons natuurlijk niet ontnemen. Met z'n vieren zitten wij vervolgens binnen mum van tijd op de al eerder genoemde 'Wijde Blik' en kunnen wij een uur lang genieten van alle pracht en paal die daar geboden wordt in de vorm van schitterende natuur en gracieuze villa's. Zo blijkt Haven Lake Village een uitstekende uitvalsbasis voor waterrecreatie en veel meer moois in deze omgeving, zoals enkele historische buitenplaatsen.

Bij terugkeer in onze villa besluiten wij opnieuw gebruik te maken van de uitstekende roomservice van Docks en naast de vriendelijke medewerkster die ons de avond daarvoor ook al voorzien heeft van de nodige heerlijkheden komt ditmaal bij het hoofdgerecht zelfs de kok mee om het vlees voor ons aan te snijden. Hoeveel luxe wil je hebben?

Puur geluk

Na wederom een prinsheerlijke nacht, een fantastische regendouche in de ruim bemeten badkamer en opnieuw een magnifiek ontbijt moeten wij helaas rond 11.00 uur uitchecken. Zoveel luxe en genot heeft ons als mens in ieder geval best goed gedaan. In Haven Lake Village te Kortenhoef voelden wij ons drie dagen lang de koning te rijk en of je nu als stel of als gezin komt is het de moeite waard om je in puur geluk te baden tijdens een verblijf aldaar.

Bij het uitchecken is Arjan net zo hartelijk als bij de ontvangst en wij danken hem dan ook voor de gastvrijheid en de overweldigende luxe en natuur die wij hebben mogen ervaren. In Kortenhoef blijkt dat een luxe vakantie in een oase van rust en natuur in eigen land mogelijk is. Arjan hoopt ons van harte weer terug te zien, en wij kunnen niet anders zeggen dat dit van onze kant evenzeer geldt. Overigens weet Arjan ons te vertellen al druk met de toekomst bezig te zijn met de mogelijkheid tot uitbreiding. "Ook daarvoor hebben we al mooie plannen waarbij exclusiviteit en duurzaamheid bovenaan staan dus dat wordt wordt zeker vervolgd".

Haven Lake Village is onderdeel van Jachthaven Kortenhoef, gelegen aan de Moleneind 2A en bestaat uit vier prachtige watervilla’s. De villa's zijn geschikt voor maximaal vier personen en de kosten voor het verblijf zijn afhankelijk van de periode, verblijfsduur en het aantal personen.

Kijk op https://havenlakevillage.nl/ voor meer info en laat je betoveren. Lezers van de online dagbladen van XYTO Media krijgen 15 procent korting op hun verblijf in Haven Lake Village. Gebruik bij de boeking dan de code SEEYOUSOON (tot 30 april 2023 geldig).