MUIDEN - Van 15 tot en met 30 oktober 2022 vieren we bij het Muiderslot de herfstvakantie. Er zijn allemaal leuke dingen te doen. Zo komen er ridders logeren, kun je komen knutselen en is er theater. Ook de herfstige kasteeltuinen vragen erom ontdekt te worden.


Oog in oog met échte ridders

Op 22 & 23 oktober 2022 logeren ridders en ambachtslieden van de Hanzecompagnie bij het Muiderslot. Ridders dagen elkaar uit, er wordt middeleeuws gekookt en ambachtslieden laten zien hoe zij dingen maakten in de middeleeuwen. Je kijkt je ogen uit! Wil je de middeleeuwen beleven? Kom dan langs bij het Muiderslot! Tijdens dit ridderweekend geldt een toeslag van € 2,50 op alle reguliere entreeprijzen. Kaartjes zijn te koop via muiderslot.nl/kaartjes

Spinnen knutselen

In de herfstvakantie kunnen alle kids én volwassenen elke dag terecht in het kasteelatelier om spinnen te knutselen en... daar zijn er heel veel van in het kasteel! Ook worden regelmatig verhalen voorgelezen over Anansi de spin.

Kinderboekenweek Theater

Het Muiderslot werd in de 17e eeuw bewoond door de schrijver en dichter P.C. Hooft. Boeken en literatuur zijn onlosmakelijk verbonden met het kasteel. Daarom vieren wij ook dit jaar weer de Kinderboekenweek! Kom op 16 oktober naar de kindertheatervoorstelling 'Het Muizenhuis, Sam en Julia op reis', gebaseerd op de boekenreeks Het Muizenhuis van Karina Schaapman. Geschikt voor kids tussen 3 en 7 jaar. De voorstelling is van 14.00 tot 14.45 uur en kost € 5 p.p. plus entree Muiderslot. Reserveer je kaartje via de website.

Verjaardag van Amsterdam

Hoera! Amsterdam is jarig en wordt 747 jaar. Maar...waarom vieren we dat eigenlijk bij het Muiderslot? Dat hoor je tijdens gratis tours op 27 oktober 2022 in het 'kasteel van Amsterdam'. Daarna weet je waarom deze naam helemaal niet zo raar is. Zet je feestmuts alvast maar op! Vooraf reserveren is niet nodig. Met een geldig entreebewijs tot het kasteel, kun je gratis deelnemen aan de tours.

Halloween

In het weekend van Halloween – 29 en 30 oktober 2022 – zijn er Naargeestige Nachttours door een donker kasteel. Geen spoken en vampiers, maar de schaduwzijde van het Muiderslot en duistere gebeurtenissen uit het verleden worden onthuld. Het kasteel is deze avond alleen onder leiding van een gids te bezoeken. De Naargeestige Nachttours zijn niet geschikt voor kinderen onder 13 jaar. Reserveer je kaartje via de website.

Oesters en Citroenen

Pak je kans deze herfstvakantie en ontdek de hedendaagse fotostillevens van Louise te Poele in het kasteel. Tijdens een speciale audiotour vertelt de kunstenares zelf over de verhalen achter haar stillevens én over het Muiderslot. Meer informatie vind je in de agenda op muiderslot.nl.

Hooftpodium 30 oktober Wortels en Cassave

Wist je dat het Muiderslot het oudste podium is van Nederland? Al sinds de 17e eeuw vinden er regelmatig optredens en concerten plaats in het kasteel. Elke laatste zondag van de maand zijn er 's middags gratis optredens voor alle bezoekers van het Muiderslot. Op 30 oktober 2022 staat het Hooftpodium in het teken van de Black Achievement Month met verhalenverteller Onias Landveld. Zijn fundament ligt in de jungle van Suriname, maar zijn wortels zitten in de Nederlandse bodem. In de voorstelling Wortels en Cassave vertelt hij in een mix van theater, spoken word, poëzie en proza hoe het is om te leven tussen twee werelden, vier culturen en zes talen.

Praktische informatie

Kijk voor meer informatie en kaartjes op muiderslot.nl. Daar vind je ook meer informatie over openingstijden, toegangsprijzen en de route.