AMSTERDAM – Gelegen aan het IJ, prijkt een opvallend groen gebouw dat je niet over het hoofd kunt zien. We hebben het natuurlijk over het adembenemende NEMO Science Museum. En nee, dit heeft niets te maken met "Finding Nemo"...


Interactieve leeromgeving
Bij binnenkomst in het museum word je direct overweldigd door de overvloed aan fascinerende bezienswaardigheden. Het is bijna onmogelijk om te bepalen waar je het eerst moet kijken. NEMO kan eigenlijk niet eens worden geclassificeerd als een traditioneel museum, maar eerder als een interactieve leeromgeving. Voor kinderen is dit werkelijk een speelparadijs, aangezien ze overal experimenten kunnen uitvoeren. Op deze manier leren ze op een toegankelijke manier over technologie, wetenschap en scheikunde.

Tentoonstellingen
Elke verdieping van het museum herbergt verschillende tentoonstellingen. Van Fenomena (wetenschap) tot Technium (techniek), van Energetica (energie) tot Humania (menselijk lichaam), er valt hier ontzettend veel te ontdekken! Op vijf verdiepingen worden bezoekers meegenomen op een reis waarin ze de buitengewone aard van alledaagse zaken ontdekken. Ze leren door te doen, mee te maken, mee te kijken, mee te voelen en te luisteren. NEMO nodigt het publiek uit om zichzelf en de wereld om hen heen te ontdekken en te onderzoeken, om vragen te stellen en na te denken.

Dagje weg
Met zoveel te zien en te doen, is het museum een ware dagvullende belevenis. Niet voor niets worden er talloze schoolreisjes naar NEMO georganiseerd. Ook als individuele bezoeker (met familie) is het museum zeker de moeite waard om te verkennen. We raden echter aan om vooraf kaartjes te kopen, omdat het vooral tijdens het ‘schooluitjes’ seizoen erg druk kan zijn.


Verken de wonderen van wetenschap en technologie, duik in de energie van ontdekking en laat je verwonderen in het bruisende NEMO Science Museum. Of je nu zelf jong bent of misschien wel jong van geest bent, hier wacht een avontuur vol verrassingen en leermomenten. Laat je nieuwsgierigheid de vrije loop terwijl je de wereld om je heen verkent en jezelf onderdompelt in de grenzeloze mogelijkheden van kennis.