MEDEMBLIK - Lentekriebels? Zin om er op uit te trekken? Bij het Stoommachinemuseum in Medemblik zijn we er klaar voor! Vanaf Goede Vrijdag tot en met 2e Paasdag wordt het vuur in de ketel weer opgestookt en kun je de imposante collectie stoommachines in werking zien. In de museumhaven ligt de kolengestookte emmerbaggermolen ook onder stoom. Het geknars en gepiep van de draaiende emmers hoor je al van ver. Met een steil trapje daal je af in het interieur van de baggermolen en zie je hoe de bemanning vroeger werkte en leefde. Wil je weten hoe de machines werken en wat stoom betekend heeft? Vraag het onze machinisten en rondleiders, ze leggen het je graag uit.

Interactief museum, leuk voor kinderen

Stroop je mouwen maar op om aan de slag te gaan. Bij de stoker kun je het ‘hulpstokersdiploma’ verdienen door te helpen het vuur in de ketel brandend te houden. Wil je zelf stoom maken? Dát kan met miniatuurstoommachines en je ontdekt wat stoomkracht doet. Een leuke speurtocht ligt klaar met zoekopdrachten door het hele museum en als de smid aanwezig is in de oude smederij van het gemaal, dan kun je ook een ‘smeeddiploma ’verdienen.

Stap in de fascinerende wereld van stoom of kom langs voor een kop koffie met wat lekkers en geniet van het voorjaarszonnetje op ons terras.

Nederlands Stoommachinemuseum | Oosterdijk 4 | 1671 HJ Medemblik | T 0227 544732 www.stoommachinemuseum.nl

Openingstijden Paasweekend 10 tot 17 uur

Toegangsprijzen:

Kinderen (5 tot 12 jaar) € 6

Volwassenen en jongeren v/a 13 jaar € 9

Museumkaarthouders Gratis