SCHAGEN - Het Nederlandse weer kan grillig zijn, zeker deze zomervakantie. De zon speelt verstoppertje en de verveling slaat toe bij jullie vakantievierende kinderen. Maar …. de regenwolken mogen je dag niet verpesten! Ik heb de sleutel tot het leukste uitje bij slecht weer: ontsnap uit één van de gave kamers van Escape Room Schagen.


Bij ons leek gisteren een langverwachte familiedag in het water te vallen. Tot mijn nicht vertelde over Escape Room Schagen: “Misschien hebben ze nog wel plek vandaag?” Na kort overleg belde ik ze op en voor ik het wist konden we diezelfde middag al terecht! Het was even schakelen maar we hebben onze outdoor plannen met behulp van de medewerkers van de Escape Room snel weten om te zetten naar een fantastisch indoor Space Lab avontuur.

We werden warm ontvangen bij Escape Room Schagen met koffie en gebak, daarna wees onze persoonlijke spelbegeleidster de weg naar onze belevenis van de dag: Space Lab! Deze escape room is een speciale ervaring, waar we met twee gezinnen tegelijkertijd moesten ontsnappen uit twee identieke kamers. Dus niet alleen een race tegen de klok, maar ook tegen elkaar! Dat werd een leuke familie battle.

Vanaf het moment dat de deur van de kamer dicht ging, worden je zintuigen geprikkeld. Het verhaal: Nora Fontani, een vooraanstaand ingenieur, is dood gevonden in het NASA Training Center in Schagen. De laatste 8 maanden heeft ze intensief gewerkt aan haar project “Luna”. Een echte AI, haar eigen SIRI, een computer die denkt en redeneert als een mens. Dit project heeft ze onlangs afgerond en nu is ze er niet meer. Aan ons de taak om dit moordmysterie met behulp van een echte AI robot op te lossen.

Space Lab is een knap staaltje technisch vernuft. De puzzels zijn zorgvuldig ontworpen, waarbij je logica, teamwerk en een gezonde dosis lef nodig hebt om ze te ontrafelen. De klok tikt, de spanning stijgt. De opwinding van het kraken van elke code, het vinden van een nieuwe aanwijzing, gaf iedere keer weer een YES gevoel! Na een uur van spanning, bereikten we ons doel net iets eerder dan de andere groep van onze familie.. en zo ontsnapten we niet alleen aan de regen die dag!

Escape Room Schagen biedt een geweldige ervaring voor gezinnen, vrienden en teams. Het is een kans om de realiteit even te ontvluchten en de uitdaging aan te gaan, zelfs als het buiten giet. Bezoek hun website voor meer informatie over het Space Lab en andere spannende kamers die ze aanbieden, zoals The Chocolate Factory. Beide ervaringen zijn beschikbaar in het Nederlands en Duits!

Het is de perfecte manier om een regenachtige dag om te toveren tot een onvergetelijk avontuur. Je kunt via de website van Escape Room reserveren. Klik hier voor alle informatie: escaperoomschagen.nl