STIENS - De vrouwen van Reiger Boys blijven meedoen om de bovenste plaatsen in de hoofdklasse na een dikverdiende zege op SC Stiens. De ploeg van Arnold de Block revancheerde zich daarmee tevens voor een eerder teleurstellend gelijkspel tegen de hekkensluiter.

De Heerhugowaardse ploeg liet er ditmaal in Friesland geen gras over groeien wat de intenties waren, want het duel was nog maar nauwelijks een minuut op gang toen Mila Stevens al de score opende. Reiger Boys hield daarna de controle, gaf achterin niets weg en scoorde nog voor de rust een tweede treffer via Marouscha Ruiter.

Ook na de rust zag De Block dat zijn ploeg voortdurend de bovenliggende partij was en halverwege de tweede helft werd het duel defintief in het slot gegooid door Niki Rensen die de eindstand op 0-3 bepaalde.

Met nog drie wedstrijden te gaan staat Jodan Boys aan kop met 33 punten. Ook Be Quick '28 en Saestum hebben 33 punten, mara zij hebben nog maar twee wedstrijden tegoed. Daarachter volgt Reiger Boys met 30 punten. Komende zaterdag speelt Reiger Boys opnieuw uit als men op bezoek gaat bij Sporting '70 in Utrecht