AMSTERDAM - Een zomer vol plezier bij Het Scheepvaartmuseum. Buiten genieten van de zonnige vakantieweken, en dat ook nog eens combineren met een gezellig museumbezoek? Van 9 juli t/m 4 september is er bij Het Scheepvaartmuseum elke dag iets leuks te doen voor families. Ga plasticvissen, maak een eigenzinnige vlag op het Open Plein, ontdek het museum met de kijktocht en nog veel meer.

Plasticvissen met Plastic Whale

Elke dinsdag en zondag kunnen kinderen vanaf 7 jaar - en hun ouders - mee met Plastic Whale! Stap vanaf de steiger aan boord van de Plastic Whale sloep, die gemaakt is van gered plastic, om plastic te vissen uit het water rondom het museum. Help je ook mee? Kijk voor meer informatie over Plastic Whale Foundation en wat er met jouw verzamelde plastic gebeurt op www.plasticwhalefoundation.com. Elke dinsdag en zondag t/m 28 augustus om 13.00, 14.00 en 15.00 uur.

Een vlag voor elk verhaal
Op het Open Plein kunnen families samen aan de slag: hoe maak je van een vlag 'jouw eigen verhaal'? Dit staat in het teken van nieuw werk wat vanaf nu te zien is in Het Scheepvaartmuseum. Op het VOC-schip en in het museum vind je de vlaggen van de kunstenaars van Sites of Memory: met beelden van dieren en de kleuren rood, geel en groen vertellen ze met hun vlaggen een ander verhaal. Kom langs op het Open Plein en maak jouw eigen vlag! Dagelijks van 9 juli t/m 4 september van 11.00-15.00 uur.

Voor ieder wat wils in het vakantieprogramma
In de vakantie kunnen kinderen van alle leeftijden bij Het Scheepvaartmuseum kennismaken met de maritieme wereld op een extra leuke en interactieve wijze. Luister naar een vertelling van Julian is een zeemeermin - een kleuterboek van Jessica Love dat gaat over trots zijn op wie je bent (3+) - speur in alle windrichtingen en los allerlei verborgen opdrachten op met de kijktocht (6+) of laat je door onze rondleider meenemen in 'het verhaal van de walvis' - een recentelijk vernieuwde tentoonstelling (6+).

Ontdek het vaste aanbod
Zowel tijdens als buiten de vakanties om biedt Het Scheepvaartmuseum een vast aanbod voor families en kinderen. Met de junior audiotour ontdek je allerlei leuke weetjes, verspreid over het hele museum. Ook het VOC-schip 'Amsterdam' - te bereiken vanaf de steiger - is altijd een bezoek waard.

Kom jij het museum inspecteren?
Ook in 2022 mag Het Scheepvaartmuseum zich weer een 'kidsproof' museum noemen. Het hele jaar door kunnen kleine museumfans t/m 12 jaar een inspectie doen en verslag leggen van hun ervaring. Een extra leuke manier om onze tentoonstellingen te ontdekken! Beantwoord de vragen en maak kans op prijzen... Lees hier meer.

Klik hier voor meer info over het hele zomervakantieprogramma.