Update

Lekker eten Winterspecial Je weet wat ze zeggen: liefde gaat door de maag. En laat liefde en eten nu allebei belangrijke aspecten van kerst zijn. Of je het samen viert met een grote groep familie, of gewoon met je geliefde, een lekker hapje eten mag zeker niet vergeten worden. Onderstaande recepten zijn niet alleen lekker, maar ook supermakkelijk om te maken. Dus ben je een expert of juist een beginner, onderstaande recepten zijn geschikt voor ieder niveau! Hartig: Croissant gevuld met ei Houd je van een hartig ontbijtje? Dan is het volgende recept een perfecte toevoeging aan het kerstontbijt. Deze croissantjes zijn niet alleen origineel, ze zijn ook heel simpel om te maken. Het enige wat je nodig hebt is een voorverwarmde oven. Wat heb je nodig? (Voor vier personen) • 4 afbak croissantjes • 4 kleine eieren • Peterselie • Zout • Zongedroogde tomaat • Kappertjes • Olijven De onderste drie ingrediënten zijn optioneel, je kunt het zelf zo gek maken als je wilt. Hoe maak je het? • Verwarm de oven voor op 200 graden. • Maak een sneetje midden bovenop de croissant. Zorg dat je niet helemaal doorsnijdt tot het einde, zodat het ei er niet uit kan lekken. Om te zorgen dat het ei er beter inpast zou je een klein beetje van de vulling van de croissant weg kunnen halen. • Snijd de zongedroogde tomaat/olijven in kleine stukjes en hak de peterselie fijn. • Verdeel de zongedroogde tomaat/olijven over de binnenkant van de croissant en voeg hier ook de helft van de peterselie aan toe. • Breek een ei in een schaaltje en voeg het voorzichtig toe aan de croissant. • Strooi een klein beetje zout over het ei. • Bak de croissants af in de oven voor ongeveer 12 minuten. Kijk hierbij af en toe of het ei al gaar is. • Als de croissants uit de oven zijn verdeel je de andere helft van de peterselie over het ei. Å Zoet: Amerikaanse pannenkoeken Ben je meer een zoetekauw? Kijk dan eens naar het volgende recept. Deze dikke en luchtige Amerikaanse pannenkoeken zijn perfect voor bij het kerstontbijt. Het verschil met de Nederlandse pannenkoeken is dat een Amerikaanse pannenkoek rijst tijdens het bakken. Dit komt doordat er bakpoeder en baking soda aan de pannenkoek wordt toegevoegd. Wat heb je nodig? (Voor veertien pannenkoeken) • 230 gram bloem • 16 gram bakpoeder • 1 theelepel baking soda • Snufje zout • 1 theelepel suiker • 2 eieren • 30 gram gesmolten ongezouten boter • 300 ml melk • Maple syrup • Rood fruit Hoe maak je het? • Voeg alle ingrediënten samen in een kom en mix het goed door elkaar. • Doe een klontje boter in een pan. • Schep met een soeplepel het beslag in een pan. • Zodra er luchtbelletjes op de pannenkoek komen, is deze klaar om omgedraaid te worden. Als de pannenkoeken klaar zijn kun je ze versieren met van alles en nog wat. Je kunt ze helemaal in Amerikaanse stijl maken door er een beetje Maple syrup overheen te gieten. Een andere lekkere combinatie is rood fruit en poedersuiker. Å Update - onderdeel van regiodagbladen.nl | december 2021 | 17 TEKST Anne Kenter FOTO Pixabay / AdobeStock van onze redactie Wat zet jij met kerst op tafel? Ontbijt

RkJQdWJsaXNoZXIy ODY1MjQ=