Update

Scan voor assortiment zuivelhoeve.nl Bruschetta De bruschetta vindt zijn oorsprong in Midden-Italië. Dit geroosterde broodje wordt meestal geserveerd als tussendoortje of als aperitief. Je kunt het beleggen met vis, vlees of groentes. Voor dit gerecht houden we de meest bekende versie aan: tomatensalsa. Wat heb je nodig? (Voor 8 stuks) • 1 stokbrood • 4 tomaten • 1 teentje knoflook • Verse basilicum Hoe maak je het? • Vul een kom met kokend water. Maak met een mes een kruisje in de onderkant van de tomaten en leg ze een minuutje in het water. • Spoel de tomaten af met koud water en verwijder het velletje van de tomaten. • Snijd het waterige gedeelte van de tomaat eruit en hak de rest van de tomaat in kleine blokjes. • Doe de stukjes tomaat in een kom en voeg er een beetje olijfolie en fijngehakte basilicum aan toe. • Breng het op smaak met peper en zout. Je kunt het mengsel gelijk gebruiken, maar je kunt het ook afdekken en een tijdje in de koelkast laten staan. • Snijd het brood in plakjes en besmeer het met een beetje olijfolie aan beide kanten. • Grill het brood in een pan of in de oven. • Wrijf het teentje knoflook over de bovenkant van de broodjes. • Leg de broodjes op een bord en schep het mengsel erbovenop. Å DE GEZONDSTE MARKT VAN NEDERLAND! Bent u een visliefhebber? Kom dan naar de ZeeVerse Vismarkt in Den Oever. Deze wordt iedere zaterdagochtend van 08:30 tot 12:00 uur gehouden in Den Oever. Via onze webshop kunt u alvast de vis bestellen en deze zaterdag bij ons afhalen en afrekenen www.versevis.nl • Peper • Zout • Olijfolie Garnalencocktail Een voorgerecht dat bij veel kerstdiners niet meer weg te denken is: de garnalencocktail. Voor sommigen misschien een beetje cliché, maar het blijft toch elk jaar weer lekker. Een klassieke garnalencocktail is heel makkelijk te maken. Wat heb je nodig? (Voor vier personen) • 75 gram crème fraîche • 4 eetlepels mayonaise • 2 eetlepels ketchup • 1 eetlepel whisky • 1 theelepel citroensap Hoe maak je het? • Om de whiskysaus te maken meng je de crème fraîche met de mayonaise, ketchup en whisky. • Maak de slablaadjes los van de krop en was en droog ze. • Verdeel over elk glaasje een aantal blaadjes sla. Snijd de rest van de sla fijn en verdeel dit ook over de glaasjes. • Verdeel vervolgens de garnalen en de saus. • Snijd de peterselie fijn en gebruik dit als garnering over de cocktail. Om de garnalencocktail helemaal feestelijk te maken, is het leuk om het echt in een hoog cocktail glas te serveren. Denk bijvoorbeeld aan een Martini- of Gin-tonicglas. Tip: eten er kinderen mee? Maak dan een deel van de saus zonder de whisky. Å • 1 theelepel tabasco • Kropsla • 300 gram Hollandse garnalen • 5 gram verse peterselie Update - onderdeel van regiodagbladen.nl | december 2021 | 19 Lekker eten Winterspecial Smakelijk eten! Diner

RkJQdWJsaXNoZXIy ODY1MjQ=