HEERHUGOWAARD - Op 1 mei neemt FC Marlène afscheid van Ad Molenaar als voorzitter van zijn geliefde club. Na ruim dertig jaar vindt Ad het tijd om de voorzittershamer over te dragen. Dat kan de club natuurlijk niet zo maar voorbij laten gaan en dus wordt er een mooi en historisch avondje Marlène georganiseerd.


Voor de wedstrijd van het vlaggenschip tegen HV Veerhuys komen vele oud-spelers, sponsors en vrijwilligers naar de Waardergolf. Het programma houdt men nog een beetje als verrassing maar de komende weken zal er meer bekend worden.

Ad kreeg in 1988 het voorzitterschap van zijn vader Jaap overgedragen. De club speelde toen nog derde klasse en het draaide vooral om gezelligheid. Met Ad, gek van het spelletje en vooral bezeten van winnen, veranderde de club van een recreatieve vereniging in een prestatieve, toonaangevende vereniging in het Nederlandse zaalvoetbal. Het eerste bijzondere wapenfeit was de winst in de WaardCup in 1997, het startschot van een reeks aan successen en titels. In 2002 promoveerde FCM van de eerste divisie naar de Eredivisie. Daar kroonde het zich driemaal tot landskampioen en zevenmaal tot bekerwinnaar. Vijf SuperCups en een Beneluxcup passeerden de revue. Bijzonder waren de Europese avonturen in de Johan Cruijff Arena, Roemenië en Portugal.

De wedstrijd tegen HV Veerhuys start op 1 mei om 20:30 in sporthal de Waardergolf. De festiviteiten rondom het afscheid waarschijnlijk vanaf een uur of 19:00. Komt allen!

Kijk op de Facebookpagina van FC Marlène voor meer historische foto's.