HEERHUGOWAARD - Zowel de vrouwen als de heren van FC Marlène hebben vrijdagavond een topduel weten te winnen. De vrouwen wisten zich te plaatsen voor de finale van de play-offs om de nederlandse titel terwijl de heren in een zinderdende wedstrijd koploper FC Eindhoven wist te verslaan. Het avondje FC Marlène kende zodoende een hoge amusementswaarde.

Bij de vrouwen, die een week eerder met 2-4 hadden gewonnen bij Os Lusitanos en dus bij een nieuwe winst zeker waren van de finale, zat het spektakel hem vooral in de openingsfase. Juul van der Kolk opende al binnen de minuut de score waarna Wendy remert drie minuten later de gelijkmaker scoorde voor de gasten uit Amsterdam. Wat volgde was een duel waarin FC Marlène weliswaar de betere was, maar moeite had om de muur van Os Lusitanos te slachten.

Toch viel de beslissing na rust doordat Dyanne Bito de bal ongelukkig in eigen doel schoot. Er volgden nog enkele spannende minuten, maar de ploeg van coach Monique van der Rijst wist de zege over de streep te trekken. men kan zich nu opmaken voor de finale van de play-offs in een "best-of-three" tegen Drs. Vijfje uit Groningen. De eerste wedstrijd daarvan is op vrijdag 20 mei in Sporthal Waardergolf.

Heren
Wat volgde was een duel die absolute reclame was voor het zaalvoetbal in Nederland. FC Marlène, nummer drie in de stand, ontving koploper FC Eindhoven en dit werd een duel waar alles in zat met prachtige doelpunten en acties, opstootjes en rode kaarten. De thuisploeg kende een valse start waarin de Brabanders een 1-3 voorsprong namen. Kort voor rust kwam FC Marlène iets dichterbij. Amir Molkârâi scoorde waar de eerste treffer van de voet van aanvoerder Mo Attaibi kwam.

Na de rust wist FC Marlène te keren, opnieuw door treffers van Attaibi en Molkârâi. FC Eindhoven kwam nog even terug op gelijke hoogte, maar direct hierna bekroonde Attaibi een goede wedstrijd met zijn derde goal (5-4). De thuisploeg vergat het duel vervolgens te beslissen want kreeg daar voldoende kansen voor. De beide keepers Manuel Kuyk bij de gasten en Barry de Wit bij de thuisploeg lieten echter ook zien waarom zij Oranje-international zijn met enkele puike reddingen.

In de slotminuten werd het nog even spannend. Waar de beide scheidsrechters Te Kloeze en Van Leeuwen moeite hadden om het hoge tempo bij te houden en enkele zeer dubieuze beslissingen namen, trokken zij in de slotminuten ook nog twee rode kaarten voor de thuisploeg. De actie van Martin van Eeuwijk om met een gele kaart op zaak veel te vroeg het veld in te lopen bij een wissel was niet slim. De rode kaart voor Stefan Dol wegens natrappen was eveneens terecht al zag van leeuwen daarbij wel de eerste overtreding van twee Eindhoven-spelers over het hoofd. Met twee man en een keeper hield FC Marlène met kunst en vliegwerk stand en komt het op één punt van FC Eindhoven en Hovocubo met nog twee wedstrijden in de reguliere competitie te gaan.

FC Marlène komt vandaag opnieuw in actie op bezoek bij Be '79 en treft komende vrijdag Hovocubo in Heerhugowaard.