HEERHUGOWAARD - In de Eredivisie Zaalvoetbal heeft FC Marlène eindelijk de eerste overwinning van het seizoen mogen bijschrijven. De ploeg van trainer/coach Anand Jagdewsing had dat vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen ZVV Volendam met name te danken aan een ongekende bliksemstart door in de eerste acht minuten liefst drie keer te scoren.

De Heerhugowaardse formatie was het seizoen begonnen met twee gelijke spelen gevolgd door drie nederlagen en daardoor afgezakt naar de laatste plaats in de Eredivisie, een situatie die men niet gewoon is in het Waardse. De missie was daarom duidelijk tegen de Volendammers en dat was de eerste driepunter van het seizoen binnen halen. Marlène begon dan ook bijzonder gretig aan het duel hoewel de eerste kans voor Jordy Cretier op de lat belandde. De drie daaropvolgende mogelijkheden waren echter allen raak. Nigel Wijdenbosch was verantwoordelijk voor de openingstreffer en die zelfde speler stelde even later Ismael Hamdaoui in staat om de 2-0 te maken. De Volendammers waren nauwelijks bekomen van de schrik toen de derde er ook al in lag. Ditmaal was Aram Hakopov de aangever en Stefan Dol de afmaker. In het vervolg van de eerste helft hadden de Volendammers weliswaar meer balbezit en mogelijkheden en de Heerhugowaardse goalie Peter Rozenbeek had het dan ook drukker dan zijn Volendamse collega. De betrouwbare sluitpost, samen met Jeroen Kossen één van de uitblinkers, hield zijn doel dan ook met verve schoon tot de rust.

Na de pauze ging het Volendamse offensief verder en nu kwam de thuisploeg wel in de problemen. Zeker nadat Kevin Mühren al rap voor de 3-1 zorgde. De gasten voelden dat er meer in zat en maakte het Marlène moeilijk doch via de uitbraak kregen ook zij hun mogelijkheden. Met nog een kleine tien minuten op de klok kwam de ploeg uit het vissersdorp nog dichterbij door een treffer van Danny Tol en was de spanning volledig terug. Men besloot om nog meer risico te nemen door een speler voor de keeper in te brengen, maar in de allerlaatste seconden profiteerde Marlène optimaal van balverlies en kon Hamdaoui van grote afstand de wedstrijd beslissen: 4-2. Door de overwinning verlaten de Heerhugowaards de laatste plaats en houdt men nu WSV/FSG Academy en GZV Watergras onder zich. Over twee weken, op vrijdag 17 november speelt FC Marlène opnieuw thuis in Sporthal Waardergolf als WSV/FSG Academy op bezoek komt. Een mooie gelegenheid om dan weer aansluiting met de middenmoot te vinden.

FC Marlène - ZVV Volendam (4-2)
1-0 Nigel Wijdenbosch
2-0 Ismael Hamdaoui
3-0 Stefan Dol
3-1 Kevin Mühren
3-2 Danny Tol
4-2 Ismael Hamdaoui