HEERHUGOWAARD - De zaalvoetbalsters van FC Marlène en Os Lusitanos treffen elkaar komende vrijdag alweer voor de achtste maal gedurende dit seizoen. Het is het gevolg van een ware thriller afgelopen vrijdagavond in de tweede finale van de play-offs om het Nederlands Kampioenschap. Os Lusitanos won in Heerhugowaard na strafschoppen, iets wat FC Marlène een week eerder deed in Amsterdam. Met die gelijke stand moet vrijdag dus de beslissing vallen.


Het ruim opgekomen publiek in een volgepakte Sporthal Waardergolf kreeg vrijdag vanaf het begin waar voor hun geld. Vanaf de eerste minuut viel er genoeg te beleven met een ijzersterke start van de thuisploeg die echter slordig omsprong met de kansen. Paal, lat en keepster Celine Lindhout stonden geluk in de weg voor de ploeg van trainer Mo Bouchibti. Os Lusitanos was wat dat betreft een stuk slagvaardiger want Marlous Pieëte zorgde voor een 0-1 ruststand en die score werd in de helft verdubbeld door Jennifer Oliveira.

FC Marlène toonde hierna echter het nodige karakter en na de aansluitingstreffer van Zoyla Barendse volgden er kansen over en weer. FC Marlène wist echter een verlenging af te dwingen toen Simone Hand fraai uit de draai de 2-2 liet aantekenen. In die verlenging drukte de thuisploeg vervolgens door met een doeltreffend schot van aanvoerster Sanne Brand, maar zelfs die bleek niet goed genoeg voor de zege. In de laatste minuut van de verlenging ging het verder prima leidende scheidsrechtersduo tot tweemaal toe in de fout door eerst een overtreding op Brand onbestraft te laten en uit de daaropvolgende aanval kregen de gasten een onterechte corner. Van daaruit wist Lotte Hopman toch nog de 3-3 te maken.

In de strafschoppenserie, die dus vorige week door FC Marlène werd gewonnen, ging het ditmaal fout omdat Aaike Verschoor, Amy Visser en Asmae Nabili hun penalty misten. Aanvoerster Gilanne Louwaars schoot uiteindelijk de beslissende 2-3 achter keepster Jacky Reus, waardoor Ron Kauwen namens de KNVB de kampioensschaal nog niet hoefde uit te pakken en komende vrijdag opnieuw kan aanleveren in Heerhugowaard. Na finales om de Supercup, de KNVB-beker, drie wedstrijden in zowel de najaar- als voorjaarscompetitie en twee finales in de play-offs wordt het achtste onderlinge duel dan echt de laatste van dit seizoen.

Tickets voor de finale zijn hier te bestellen

Foto's: DP Sportfotografie