HEERHUGOWAARD – Door balverlies kon VIOS’79 nog eenmaal richting het doel van Melvin Habets in de jacht op de beslissende treffer. Die kwam er. Het was een fikse domper voor de reserves van FC Marlène die daardoor verloren, 3-4.

‘Onnodig’, vond Carlo van der Waals de actie die in de laatste minuut werd gemaakt. Er werd balverlies geleden waardoor VIOS er nog eenmaal uit kon. Met succes, want de inzet van Nick Schipper eindigde achter Melvin Habets en betekende de 3-4.

Via Ezra Rhebok kwamen de Heerhugowaarders al snel op voorsprong, maar nog voor rust had de opponent, met voormalig Marlène speler Kai Botman binnen de gelederen, de wedstrijd omgedraaid. Na de gelijkmaker van Robin Schilder was Maarten Blankendaal met twee treffers belangrijk voor VIOS.

In het tweede bedrijf slaagde Marlène in de achterstand weg te werken. Danny Havermans ramde de bal hard binnen waarna Thimo Schouwink de 3-3 voor zijn rekening nam. In de allerlaatste minuut dompelde VIOS de Heerhugowaardse ploeg alsnog in rouw. ‘Als het gelijk was gebleven hadden we het daar af kunnen maken’, zei Van der Waals. ‘In de laatste minuut riep ik het ook naar die gasten. Nu telt in de return alleen de winst.’

FC Marlène (2) – Vios’79 3-4 (1-3)
3. Ezra Rhebok 1-0, 7. Robin Schilder, 9. Maarten Blankendaal 1-2, 14. Maarten Blankendaal 1-3, 33. Danny Havermans 2-3, 35. Thimo Schouwink 3-3, 40. Nick Schipper 3-4.