AMSTERDAM - FC Marlène heeft zaterdagavond de derde plaats in de Eredivisie zaalvoetbal overgenomen van ASV Lebo. In een zinderende slotfase in Amsterdam kwamen de Heerhugowaarders eerst op achterstand, maar wist Stefan Dol in de allerlaatste seconde voor de winst te zorgen: 2-3.

Net als een week eerder toonde FC Marlène daarmee de nodige veerkracht. In Heerhugowaard verspeelde de ploeg van coach Jeroen de Groot een 2-0 voorsprong om daarna uiteindelijk met 6-3 te winnen. Nu zat het venijn hem duidelijk in de staart in een zeer spannend duel.

Waar FC Marlène een week eerder fel en gretig van start ging was het nu van beide kanten afwachtend en deed men niet veel voor elkaar onder. Beide keepers kwamen dan ook niet veel in actie. Toch nam FC Marlène vijf minuten voor de rust een voorsprong na een vloeiende aanval waarbij Younes Daari de bal bezorgde bij Stefan Dol die hard uithaalde: 0-1.

Na slordig balverlies kwam ASV Lebo kort na de rust terug via een treffer van Saber Ban Khalou. Het duel bleef vervolgens tot de slotfase in evenwicht. In de slotminuten leek het echter fout te gaan voor FC Marlène toen eerst Mouad Belhacen voor een Amsterdamse voorsprong zorgde en kort hierna Daari zijn tweede gele kaart zag en dus kon vertrekken. De Groot nam risico met Mo Darri als meevoetballende keeper. Nadat aanvoerder Mo Attaibi eerst nog op de paal had gemikt scoorde Darri zelf de 2-2. Het duel leek zo toch in een gelijkspel te eindigen, maar het werd nog mooier voor de gasten. Met een ultieme poging wist Stefan Dol alsnog de 2-3 binnen te schieten met dolle vreugde tot gevolg.

FC Marlène heeft nu drie punten voorsprong op de nummer vier ASV Lebo en de nummers één en twee, Hovocubo en FC Eindhoven, die elkaar vrijdag nog bestreden in de bekerfinale (5-2 winst voor Hovocubo) komen zondag in actie. FC Marlène speelt zelf komend weekend twee thuiswedstrijden. Op vrijdag (21.30 uur) komt FCK De Hommel naar Sporthal Waardergolf alwaar zondag (16.00 uur) HV/Veerhuys de tegenstander is. Kaarten voor beide wedstrijden zijn online te koop via de website van FC Marlène.

ASV Lebo - FC Marlène 2-3 (0-1)

15. Stefan Dol 0-1
23. Saber Ben Khalou 1-1
36. Mouad Belhacen 2-1
39. Mo Darri 2-2
40. Stefan Dol 2-3