HEERHUGOWAARD - De vrouwen van FC Marlène kunnen de competitie blijven vervolgen. Werd vorig seizoen de competitie nog stopgezet, dit seizoen kan het topsportteam van de Heerhugowaardse zaalvoetbalvrouwen de competitie voortzetten.


De ploeg van trainster Monique van der Rijst komt uit in de Eredivisie Vrouwen Zaalvoetbal wat door de overheid en NOC NSF is aangemaakt als zogenaamde topcompetitie.

"Het is fijn dat we door kunnen blijven spelen ondanks dat ook wij ons zorgen maken over het coronavirus. Sport verbindt en we hopen in deze nieuwe (avond)lockdown toch ook het publiek aan ons te blijven binden", zo laat men vanuit de club weten.

Topper
Aanstaande vrijdag 3 december staat de thuiswedstrijd tegen Drs. Vijfje uit Groningen op het programma. De huidige nummer één van de competitie en grote concurrent voor de landstitel. De wedstrijd begint om 20:30 uur in Sporthal Waardergolf.

Livestream
Om de volgers tegemoet te komen biedt men een gratis livestream aan. Zo kan het publiek gewoon naar de wedstrijd kijken, maar hoopt men ook nieuw publiek te binden voor de toekomst. Via welk platform de livestream wordt aangeboden wordt later in de week bekend gemaakt via de website www.fcmarlene.nl.

De FC Marlène vrouwen wonnen afgelopen vrijdag met 3-6 van Drachtster Boys en staat op dit moment drie punten achter de koploper en tegenstander van aanstaande vrijdag, Drs. Vijfje.