HEERHUGOWAARD - FC Marlène is uitstekend aan de voetbaljaargang 2023 begonnen. Afgelopen vrijdag behaalden zowel de heren- als vrouwenselectie een overwinning in het bekertoernooi.

In Sporthal Waardergolf kwamen de vrouwen als eerste in actie. In een bekerpoule treffen zij DWOW en Zeemacht. Met DWOW als tegenstander behaalde de ploeg van coach Dick van Stralen de derde overwinning in deze poule. Het werd een ruime en regelmatige zege want de thuisploeg scoorde in beide helften driemaal. Nadat Amy Visser de score had geopend was het Mila Wittebrood die tweemaal het net vond.

Na de rust voerden Chantal Hendriksen en Zoyla Barendse de score verder op en was het slotakkoord voor de 15-jarige debutante Maggy Chapel die de eindstand op 6-0 bepaalde.

FC Marlène VR1 speelt op 27 januari de laatste poulewedstrijd, uit bij Zeemacht e zal een week later de tweede fase van de competitie hervatten.

Heren
De heren van FC Marlène wisten zich voor de kwartfinale van de beker te plaatsen door eerstedivisionist ZVC Veenendaal uit te schakelen. De gasten bleken een prima tegenstander en ondanks een voorsprong voor FC Marlène na treffers van Younes Daari (2) en Floris Kemps ging de Veenendaalse ploeg zelfs met een voorsprong rusten (3-5).

Na de rust zorgde de thuisploeg van coach Jeroen de Groot snel voor de ommekeer.Jordy Cretier vond de aansluiting en via nog twee treffers van Daari en een doelpunt van Amir Molkârâi liep men verder uit. Stefan Dol bepaalde met twee doelpunten de eindstand op 9-6.

FC Marlène hervat komende vrijdag de competitie met een uitwedstrijd bij ASV LEBO.