HEERHUGOWAARD - Tijdens de derde speeldag van de Eredivisie Zaalvoetbal staan er met FC Marlène en White Stones twee Noord-Hollandse ploegen tegenover elkaar. De derby wordt vrijdagavond gespeeld in Sporthal Waardergolf te Heerhugowaard.


De thuisploeg van trainer/coach Jeroen de Groot zal zich vooral willen revancheren voor de 3-0 nederlaag die het afgelopen vrijdag leed bij FC Eindhoven. De Heerhugowaarders waren de competitie nochtans goed begonnen door een week eerder met 9-1 te winnen van AGOVV.

Tegenstander White Stones heeft na twee wedstrijden zelfs een puntje meer. De Egmonders van coach Rogier Bunink zijn daarmee de competitie prima begonnen. Op de eerste speeldag gaf men weliswaar een voorsprong uit handen bij Tigers Roermond, maar kon men prima leven met het 5-5 gelijkspel. Afgelopen vrijdag werd in een spannend duel Leekster Eagles verslagen (4-3). Huib Sprenkeling lijkt de man om het meest in de gaten te houden want die scoorde in de eerste twee duels al vijf maal.

Verleden seizoen speelden beide ploegen in Egmond tegen elkaar net voor de tweede lockdown uitbrak. De Egmonders konden toen nog beschikken over de veel scorende Yassine Zakir die het inmiddels goed doet in het profvoetbal bij Telstar. FC Marlène won dat duel overigens wel met 4-6.

De wedstrijd FC Marlène-White Stones begint vrijdagavond om 21.30 uur in de Waardergolf. Tickets voor de wedstrijd zijn alleen online te koop, dus er is geen kassa bij de sporthal.


Foto: JdL Fotografie