APELDOORN – Nadat de eerste vijf competitieduels werden gewonnen leed FC Marlène afgelopen vrijdagavond haar eerste puntverlies. De Heerhugowaarders verloren op bezoek bij Futsal Apeldoorn, 8-2.

Vorige week won FC Marlène in eigen huis nog knap van FC Eindhoven en greep zo de koppositie in de Eredivisie zaalvoetbal. Een week later moet het de koppositie delen met Eindhoven, Hovocubo en Futsal Apeldoorn.

Nadat de score in de achtste minuut werd geopend viel vier minuten later de tweede treffer. Door een eigen doelpunt ging Futsal Apeldoorn halverwege met 3-0 aan de leiding. Via Stefan Dol en Ismael Hamdaoui kwam FC Marlène terug in de wedstrijd en ging het in de laatste vier minuten op jacht naar de gelijkmaker. Zonder succes, want in de slotfase liep de gastheer uit naar 8-2. ‘We waren niet scherp en effectief voor het doel’, zei Nigel Wijdenbosch na afloop. ‘Apeldoorn was wel scherp in de omschakeling.’

Komende woensdag speelt FC Marlène in de KNVB Beker tegen eerstedivisionist FCK/De Hommel.

Klinkende zege FC Marlène 2
Op bezoek bij ZVV Urk behaalde het tweede team van FC Marlène een klinkende 1-7 zege. ‘Het hadden er ook 12 kunnen zijn. De jongens hebben goed de taken uitgevoerd. Voor rust had Urk wel goede kansen, maar wij waren beter in de afronding. Na rust hebben we als volwassen mannen gespeeld’, zei Carlo van der Waals na afloop. ‘Melvin Habets heeft fantastisch gekeept.’

Namens FC Marlène scoorden Niall Raben (2x), Aram Hakopov (2x), een eigen doelpunt, Thimo Schouwink en Danny Havermans.